Isplaćene zarade zaposlenima u “Zastava oružju”

Kako je saopšteno iz Samostalnog sindikata “Zastava oružja” februrske zareda zaposlenima ipak su isplaćne.

“Zarade koje u kasnile isplaćene su već treći mesec u neto iznosu, bez poreza i doprinosa, što će svim radnicima otežavati odlazak u penziju ukoliko se ne izvrši uplata doprinosa. Zbog velike nelikvidnosti vrlo je otežano poslovanje preduzeća, i za to odgovornost mora da preuzme predsednik Nadzornog odbora koji već četvrti mesec ne zakazuje sednicu Nadzornog odbora na kojoj bi se razmatralo pitanje postavljenja generalnog direktora”, saopšteno je iz sindkata.

“Oružari” navode i da je stali zastupnik Milena Milinković, koja je od strane Nadzornog postavljena 6.januara 2023. godine, nedavno jpotpisala ugovor o prodaji naoružanja u iznosu od više miliona evra, iz čijih priliva su i radnicima i isplaćene zarade. Takođe, tvrde u sindikatu, zastupnica je donela i nekoliko odluka koje su usmerene u cilju smanjenja nepotrebnih troškova.

“Zbog neodgovornog i nesavesnog upravljanja fabrika je pretrpela i trpi veliku štetu što u ovom trenutku uzrokuje nedostajanje obrtnih sredstava kako bi se finansirali resursi neophodni za procese proizvodnje. S obzirom da Vlada delegira Nadzorni odbor koji upravlja fabrikom, očekujemo da se predstavnici države uključe u rešavanje problema jer su svojim nečinjenjem uzrokovali da do istih i dođe”, navodi se u saopštenju dostavljenom medijima.

Post Author: Milan

Ostavi komentar