Intenzivnija saradnja Grada i Pravnog fakulteta

Sporazum o saradnji između Grada Kragujevca i Pravnog fakulteta Univerziteta u Kragujevcu, danas su potpisali gradonačelnik Kragujevca Nikola Dašić i dekan Pravnog fakulteta prof. dr Dragan Vujisić. Cilj uspostavljanja saradnje, koja će se odvijati u skladu sa najvišim profesionalnim i etičkim standardima, je čvršća veza Grada i Pravnog fakulteta, koji sa timom kvalitetnih stručnjaka i naučnika u oblasti prava želi da pomogne Gradu i lokalnoj zajednici u kompleksnim pravnim slučajevima.

Pravni fakultet u Kragujevcu ima ozbiljan kapacitet u smislu znanja i sigurno da je to znanje prednost koju Kragujevac kao univerzitetski grad može da iskoristi. Potpisivanjem ovog sporazuma takođe pokazujemo da posvećujemo pažnju Univerzitetu, da koristimo sve svoje resurse i da imamo Univerzitet kojim se dičimo, poručio je gradonačelnik Kragujevca Nikola Dašić.

Sporazumom, koji je danas potpisan na Pravnom fakultetu, obuhvaćene su tematske oblasti Upravnog prava, radno – pravnih odnosa, budžetsko pravnih pitanja, kao i pitanja koja se odnose na zaštitu podataka o ličnosti. Planirano je da se u narednom periodu širi polje zajedničke saradnje ovih institucija.

Pravni fakultet je deo šire društvene zajednice, kako na nivou države, tako i na nivou grada. Raspolažemo potpuno kvalifikovanim profesorima koji su spremni da pruže pomoć gradu, kaže dekan Pravnog fakulteta prof. dr Dragan Vujisić. Pružanjem usluga gradu, pružamo usluge i građanima Kragujevca. Imamo tim profesora, asistenata i mladih ljudi koji će biti uključeni u ostvarivanje saradnje između Pravnog fakulteta u Kragujevcu i Grada Kragujevca.

Sporazum je potpisan u godini jubileja, u kojoj ova obrazovna ustanova, obeležava 180 godina od osnivanja prvog Pravnog odeljenja na Liceju u Kragujevcu.

Post Author: Milan

Ostavi komentar