Inicijativa za proglašenje zaštićenog područja „Jezero Bubanj“ u interesu svih Kragujevčana

Grad Kragujevac pokrenuće inicijativu za proglašenje zaštićenog područja gradskog parka „Jezero Bubanj“, a na osnovu jednoglasne odluke odbornika Skupštine grada. Inicijativa će biti upućena Zavodu za zaštitu prirode Srbije radi izrade Studije zaštite kojom se utvrđuju vrednosti tog područja.

Odluka je u interesu svih Kragujevčana i mi ćemo se potruditi da je sprovedemo do kraja – poručio je gradonačelnik Nikola Dašić i podsetio da smo prethodnih dana svedoci napada jednog dela vanparlamentarne opozicije kako lokalna administracija forsira gradnju po obodima jezera Bubanj. Naprotiv, mi pre svega štitimo interese građana. Zahvaljujući ovoj odluci potrudićemo se da stavimo tačku, da zaštitimo jezero Bubanj i od nas samih, ali i od svih budućih vlasti, istakaoje Dašić.

Jezero Bubanj je kragujevački dragulj. Zato se odlukom odbornika Skupštine grada, donetoj na današnjem zasedanju, pristupa i izradi novog Plana detaljne regulacije „Park jezero Bubanj“. Postojeći PDR iz 2013. godine podrazumevao je neki vid gradnje, ali ne stambenih objekata. Jezero kao takvo mora da ima neke sadržaje i verujem, kazao je Dašić, da su stručnjaci koji su radili PDR na tom mestu videli neki restoran ili hotel. Dozvoljena visina objekta bila je P+4. Novim PDR – om, želimo približnije da odredimo šta može od sadržaja da se ponudi na jezeru, a šta jednostvano nije moguće, poručio je gradonačelnik Dašić.

 

Post Author: Milan

Ostavi komentar