In memoriam Vladimir Jagličić (1961-2021)

Kolektiv Narodnog muzeja u Kragujevcu i Spomen-parka „Kragujevački oktobar“ obavestio je javnost u Kragujevcu o smrti svog dugogodišnjeg kolege Vladimira Jagličića :

„Dana 07. aprila 2021. godine, u 60-toj godini, preminuo je naš dragi kolega Vladimir Jagličić, književnik.
U svojoj profesionalnoj karijeri radio je kao sekretar Osnovne škole „Đura Jakšić“, zamenik glavnog urednika časopisa „Pogledi“, novinar – reporter lista „Nezavisna svetlost“.
U periodu od 2004. do 2011.godine bio je direktor Spomen-parka „Kragujevački oktobar“ gde je dao značajan doprinos uspešnom radu Ustanove i očuvanju svih tradicionalnih manfestacija. Takođe je pokrenuo i kulturno-umetničku manifestaciju „Bdenje“, koja se od 2006. godine održava noć uoči svakog 21. oktobra. Od 2011. godine radio je u Narodnom muzeju u Kragujevcu kao bibliotekar i urednik pojedinih muzejskih izdanja.
Uspešno se bavio književnošću, autor je na desetine knjiga poezije, proze i prevoda, kao i poeme „Knjiga o zločinu“ koja je izvedena na Velikom školskom času 2000.godine. Dobitnik je brojnih značajnih književnih nagrada.
Sa tugom i žalošću kolektivi Narodnog muzeja u Kragujevcu i Spomen-parka „Kragujevački oktobar“ opraštaju se od svog dugogodišnjeg kolege i upućuju iskreno saučešće porodici Jagličić.“0

Post Author: Milan

Ostavi komentar