Imunizacija stanovnika četiri sela

U okviru kampanje masovne imunizacije danas su se na terenu u ambulanti Doma zdravlja  u Dragobraći vakcinisali i stanovnici susednih sela Drenovca, Đurisela i Goločela.  Oko 70 meštana iz ova četiri sela primili su prvu dozu Sinofarm vakcine. Imunizaciju je obišao predsednik Skupštine grada Miroslav Petrašinović.

Ovo je jedan od načina da pozovemo građane da se u što većem broju vakcinišu jer je vakcina jedini spas iz pandemije. Gradonačelnik Dašić  je kod republičkog Kriznog štaba izdejstvovao dovoljan broj vakcina za grad Kragujevac i u skladu sa tim ekipe Doma zdravlja mogu da, pored vakcinalnih punktova u gradu, imunizaciju sprovedu i na terenima u seoskom području ili na teritoriji prigradske mesne zajednice. Ukoliko u tom delu posla budemo uspešni možemo da očekujemo u najskorijem periodu da stanemo na noge i vratimo se normalnom životu, poručio je predsednik Petrašinović.

Do sada je revakcinisano preko 40 hiljada građana a za kolektivni imunitet je potrebno da oko 75 hiljada Kragujevčana bude revakcinisano. Zato je potrebno da se i prijavi što više ljudi posebno mladih, podsetio je on i apelovao na građane da se tokom praznika ne opuštaju i nastave da se pridržavaju epidemioloških mera kako broj novozoražanih posle praznika ne bi porastao i onemogućio sprovođenje imunizacije.

Post Author: Milan

Ostavi komentar