Imenovana Komisije za ocenu projekata u oblasti javnog informisanja

Javni poziv za učešće na Konkursu za sufinansiranje projekata za ostvarivanje javnog interesa u oblasti javnog informisanja na teritoriji grada Kragujevca u 2021. godini, u okviru koga je upućen i poziv za učešće u radu Komisije za ocenu projekata završen je 24. februara.
Posle sprovedenog postupka o ispunjenosti uslova za članove Komisije i sprovedene procedure za dopunu predloga kandidata neophodnom dokumentacijom, načelnik Gradske uprave za društvene delatnosti i poslove sa građanima doneo je danas rešenje o imenovanju članova Komisije za ocenu projekata u oblasti javnog informisanja.
Za članove Komisije imenovani su Aleksandar Stanojević, član Društva novinara Niša, imenovan na predlog tog Društva, Miodrag Miljković, nezavisni stručnjak za medije iz Niša, imenovan na sopstveni predlog i LJubiša Obradović iz Kragujevca, član Udruženja novinara Srbije, imenovan na predlog Poslovnog udruženja asocijacije lokalnih i nezavisnih medija „Lokal pres“ Kragujevac.
Komisija ima rok da pristigle predloge razmotri do 60 dana od dana isteka konkursa, a načelnik Gradske uprave za društvene delatnosti i poslove sa građanima Nikola Ribarić smatra ta će taj rok biti i kraći. On je podsetio da je ovo prva godina kako je grad Kragujevac raspisao konkurs za sufinansiranje projekata prema Zakonu o javnom informisanju i medijima, za koji je iz gradskog budžetaza ovu godinu opredeljeno 10 miliona dinara.
Konstitutivna sednica Komisije za ocenu projekata u oblasti javnog informisanja očekuje se u ponedeljak. Odluku o tome koji će projekti biti finasirani doneće po Zakonu načelnik Gradske uprave najkasnije u roku od 30 dana, od kada ga Komisija obavesti o predlozima koje je utvrdila.

Post Author: Milan

Ostavi komentar