Humanitarni bazar za Mihajla i Dimitrija

Na platou TC Plaza, uz poštovanje svih protivepidemijskih mera, održan je humanitarni bazar, a sav prihod sakupljen od prodaje proizvoda biće uručen porodici Kragović. Za lečenje braće Mihajla i Dimitrija, koji imaju mutaciju gena C.171>A u NDZ gen, neophodna su sredstva za operativne zahvate, transplantacije matičnim ćelijama, rehabilitaciju, fizikalne terapije, tretmane u hiperbaričnoj komori, logopedske tretmane, banjsko lečenje, medikamente i ortopedska pomagala.

Prema rečima organizatora bazara cilj akcije je da pomognemo Mihajlu i Dimitriju da nastave bezbrižno detinjstvo. NJihovo lečenje je skupo, porodica nije u mogućnosti da sama obezbedi novčana sredstva. Zato smo se okupili da im pomognemo u ostvarenju cilja, a roditeljima vratimo osmeh na lice. Bili smo više puta do sada ujedinjeni, poručuju organizatori bazara. Kragujevac to može. Pomogli smo i drugoj deci. Hajde da omogućimo i ovim dečacima šansu za normalan život. Naše malo nekome znači mnogo.

Divan humani gest mladih koji su pokrenuli ovu priču, koju su danas pored sugrađana, podržali odbornici Skupštine grada i članovi Gradskog veća, rekla je Gordana Damnjanović članica Gradskog veća za zdravstvenu i socijalnu zaštitu. Grad pruža ruku podrške za sve akcije. Ovo je akcija odnosno apel za Mihajla i Dimitrija, kojima sms poruka život znači. Pored Fondacije „Budi human“, nepohodno je da budemo složni i pomognemo svoj deci kao što su Teodora i Minja, Gavrilo, Mihajlo, Dimitrije i brojna druga deca koja očekuju našu pomoć i podršku. To su deca koja ne mogu da se leče u našoj zemlji i kojima je potrebna finansijska pomoć i podrška za odlazak na lečenje u inostranstvo. Grad je formirao Fond pri Centru za socijalni rad i maksimalni iznos subvencija je 500 000 dinara. Pored toga, grad podržava sve humanitarne akcije koje ljudi dobre volje, udruženja i aktivisti organizuju, jer je to jedini i mogući način da se ovoj deci obezbedi zdrav i dug život, pručila je Damnjanović.

Kragujevac i čitava Srbija uključili su se u akciju prikupljanja sredstava. Fondacija „Budi human“ aktiivrala je sms broj 889 na 3030. Pored, bazara ispred TC Plaze, danas je organizovan i bazar ispred „Srca“ u naselju Aerodrom.

Post Author: Milan

Ostavi komentar