Humani gest kragujevačkih vatrogasaca

Pripadnici Uprave za vanredne situacije u Kragujevcu, vatrogasci-spasioci učestvovali su danas u humanitarnoj akciji prepokrivanja krova kuće u Viškoj ulici, u naselju Ilićevo, koja je oštećena prilikom olujnog nevremena u julu mesecu. Reč je o staračkom samačkom domaćinstvu naše sugrađanke Zdenke Miletić koja je sticajem životnih okolnosti ostala bez oba sina i supruga. Početku ove humanitarne akcije prisustvovali su gradonačelnik Nikola Dašić i načelnik Uprave za vanredne situacije Zoran Kočović.

Baka Zdenka je prijavila štetu na objekti koja je nastala nakon olujnog nevremena u julu mesecu. Materijal za prepokrivanje krova je nabavljen, ali baka Zdenka nije bila u situaciji da nešto uradi sa tim materijalom. Cela ova ekipa vatrogasaca spasilaca koja je uvek na terenu i kad su poplave, požari ili bilo kakva elementarna nepogoda, i ovoga puta je prva pritekla u pomoć.Brzo su se organizovali i u svoje slobodno vreme došli da pomognu da se ova kuća prepokrije što je veliki gest humanosti, i po meni, za svaku pohvalu i divljenje.Dobro je što još uvek ima dobrih ljudi, koji hoće da pomognu – kazao je gradonačelnik Dašić.

Uredbom Vlade Republike Srbije o utvrđenju državnog programa pomoći i obnove oštećenih porodičnih stambenih objekata, za saniranje štete na domaćinstvu naše sugrađanke koja živi sama, opredeljena je suma od 350 000 dinara za koju je nabavljen građevinski materijal.

Vlada Republike Srbije i Grad Kragujevac obezbedili građevinski materijal za izvođenje radova ali smo ovde imali problem da te radove niko nije mogao da izvede već dva meseca, a gospođa Zdenka zbog njene teške porodične situacije nije u mogućnosti da to sama realizuje.To su prepoznali pripadnici Uprave za vanredne situacije u Kragujevcu, odnosno vatrogasci-spasioci i sami su se organizovali da danas pomognu gospođi Zdenki – kazao je Zoran Kočović, načelnik Uprave za vanredne situacije.

Baka Zdenka Miletić se zahvalila vatrogascima i gradonačelniku Nikoli Dašiću. Od svoje penzije koja je 30 000 dinara nije bila u mogućnosti da sama finansira popravku i prepokrivanje krova. Snaga zajedništva i podrška, dvorište puno ljude koji užurbano prenose materijal iz ruke u ruku, i pre svega osećaj da u ovoj muci nije sama, kako kaže, preplavio joj je srce. Ekipa od 12 vrednih vatrogasaca koja je od ranih jutarnjih časova u Zdenkinom domaćinstvu očekuje da će kompletan posao biti završen do mraka.

 

Post Author: Milan

Ostavi komentar