GV : Opravdan zahtev za proširenje Slobodne zone Šumadija

Gradsko veće na sednici održanoj 25.novembra dalo je pozitivno mišljenje o opravdanosti proširenja Slobodne zone Šumadija, osnovane 15. marta 2019. godine.
Opšti cilj proširenja Slobodne zone je unapređenje poslovnog ambijenta grada Kragujevca, kako bi se podstakla privredna aktivnost, kao i investiranje domaćeg i stranog kapitala i organizovanje proizvodnje radi plasmana na domaćem i stranom tržištu.
Među sedam pojedinačnih ciljeva je postavljanje opreme i tehnologije koje će omogućiti proizvodnju proizvoda konkurentnih na svetskom tržištu, a koja će se nabavljati putem direktnih stranih ili domaćih ulaganja, lizing aranžmana ili zakupa strane i domaće opreme.
Povećanje izvoza u zemlje Evropske unije, koristeći postojeće koridore plasmana i ugovornih odnosa korisnika Slobodne zone u Evropi i drugim zemljama, ali i uspostavljanje nove komunikacije i kontakta sa stranim tržištem.
Jedan od ciljeva je i povećano zapošljavanje lokalne radne snage, edukacija i obuka radi ovladavanja novim tehnologijama, kao i stvaranje uslova za integraciju proizvodnje koja se obavlja unutar Slobodne zone Šumadija u Kragujevcu u regionalne, evropske i svetske privredne tokove.
Izlazeći u susret zahtevima preduzeća i institucija u radnim zonama „Servis 2“ i „Institut za strna žita-Radna zona Feniks“, u cilju prevoza zaposlenih, Gradsko veće donelo je i rešenje o izmeni rešenja o određivanju stalnih i sezonskih linija u javnom prevozu putnika u gradskom i prigradskom saobraćaju, u delu koji se odnosi na trasu linije 11. HOTEL-STANOVO-HOTEL (DATA CENTAR ).
Prva trasa linije 11 je sledeća : Servisna saobraćajnica, ul. Miodraga Vlajića-Šuke, Lepenički bulevar, 27 marta, Nikole Pašića, Grada Sirena, Zmaj Jovina, Potporučnika Govedarice, Radoja Domanovića, Bulevar kraljice Marije, Ilindenska, Milenka Jovanovića, Radovana Mićovića, Kralja Milutina, Kraljevačkog bataljona, Kneza Mihaila, Lepenički bulevar, Miodraga Vlajić-Šuke, Save Kovačevića, Severna obilaznica, Servisna saobraćajnica.
Druga trasa linije 11 je: Servisna saobraćajnica, Severna obilaznica, ul. Save Kovačevića, Miodraga Vlajić-Šuke, Lepenički bulevar, Kneza Mihaila, Kraljevačkog bataljona, Kralja Milutina, Nate Radulović, Miloja Radosavljevića, Mileve Rajčević, Radovana Mićovića, Milenka Jovanovića, Ilindenska, Bulevar kraljice Marije, Radoja Domanovića, Potporučnika Govedarice, Zmaj Jovina, Grada Sirena, Nikole Pašića, 27. marta, Lepenički bulevar, Miodraga Vlajić-Šuke, Servisna saobraćajnica.
Nova trasa na liniji 11 primenjivaće se od 1. decembra tekuće godine

Post Author: Milan

Ostavi komentar