GV: Nastavlja se popis nepokretnosti fizičkih lica

Kako je objavljeno na zvaničnom sajtu Gradske uprave u Kragujevcu, Gradsko veće je odlučilo da nastavi popis nepokretnosti fizičkih lica radi uvođenja u poresku evidenciju neprijavljenih, kao i objekata za koje se utvrdi veća površina u odnosu na prijavljenu.

“Na osnovu odluke Gradskog veća, od 20. septembra 2017. i 11. januara 2018. godine, Gradska poreska uprava je preduzela naložene mere radi popisa nepokretnosti fizičkih lica na teritoriji grada Kragujevca i uvođenja u poresku evidenciju neprijavljenih objekata, kao i objekata za koje se utvrdi veća površina u odnosnu na prijavljenu. Kako navedenim popisom nije izvršen kompletan posao, odnosno kontrola svih objekata po mesnim zajednicama, na osnovu donetog zaključka grad Kragujevac je odlučio da Gradska uprava za javne prihode i inspekcijske poslove nastavi sa sprovođenjem popisa nepokretnosti radi šireg obuhvata poreskih obveznika poreza na imovinu – fizičkih lica”, navodi se na sajtu Gradske uprave.

Popis će, kako je najavljeno, početi 15. oktobra i trajaće do tri meseca. Po dostavljanju izveštaja o sprovedenom popisu, nadležna petočlana komisija može predložiti nastavak popisa i u 2021.godini, radi njegovog okončanja.

Post Author: Milan

Ostavi komentar