Gradsko veće utvrdilo predlog kandidata za Đurđevdansku nagradu

Gradsko veće na sednici održanoj 5. aprila donelo je zaključak o utvrđivanju Predloga odluke o dodeli Godišnje nagrade grada Kragujevca – Đurđevdanske nagrade za 2021. godinu i uputilo Skupštini grada na razmatranje i odlučivanje.

U oblasti umetnosti za Đurđevdansku nagradu predložen je Lazar Đorđević, za vokalno-instrumentalnu kompoziciju „21. oktobar”.

Nenad Karamijalković predložen je za nagradu u oblasti nauke, za monografiju „Staro vojničko groblje u kragujevačkim Šumaricama“.

U oblasti medicine predlog je da se Đurđevdanska nagrada dodeli Zavodu za urgentnu medicinu Kragujevac, za programe, aktivnosti i postignute uspehe na očuvanju zdravlja i spašavanju života građana Kragujevca u 2021. godini.

Ksenija Živanić, predložena je za Đurđevdansku nagradu u oblasti obrazovanja za osvojene nagrade na opštinskim, okružnim i državnim takmičenjima učenika osnovnih škola iz predmeta matematike, fizike i hemije, kao i prvu nagradu na 42. Državnom takmičenju iz fizike učenika osnovnih škola, drugu nagradu na Srpskoj fizičkoj olimpijadi za osnovne škole i bronzanu medalju na Internacionalnoj juniorskoj naučnoj olimpijadi u Dubaiju.

U oblasti sporta za nagradu su predloženi:

Kragujevački vaterpolo klub Radnički, za osvojeno prvo mesto u Regionalnoj vaterpolo ligi, osvojenu Super vatrepolo ligu Srbije i Kup Srbije, kao i uspešno učešće u Ligi šampiona, i

Dragan Ristić, za osvojene dve zlatne medalje u gađanju iz vazdušne puške u disciplini R5 ležeći stav i malokalibarske puške na Paraolimpijskim igrama u Tokiju.

U oblasti humanitarnog karaktera predloženi su:

Nenad Milanović – Pegi, za realizaciju većeg broja humanitarnih koncerata u 2021. godini, i

Udruženje za pomoć deci i mladima sa smetnjama u razvoju „Sveti Vasilije Veliki”, za realizaciju projekta podrške i pomoći deci sa autizmom.

Nagrade će laureatima biti uručene 6. maja na svečanoj sednici Skupštine grada povodom Dana grada.

Post Author: Milan

Ostavi komentar