Gradsko veće usvojilo Nacrt Odluke o rebalansu budžeta za 2022. godinu

Gradsko veće, na sednici održanoj 25. oktobra, usvojilo je Nacrt odluke o izmenama Odluke o budžetu grada Kragujevca za 2022. godinu. Nacrtom Odluke o rebalansu, budžet Grada će u 2022. godini biti uvećan za 259 miliona dinara, odnosno 2,7%. Ukupni prihodi i rashodi grada predviđeni rebalansom iznose 9.818.000.000 dinara.

Osnovni razlozi za donošenje rebalansa su planiranje rashoda i izdataka prema izvršenju, očekivanim prilivima i utvrđenim prioritetima, promenjeni uslovi u kojima se izvršava budžet grada u ovoj godini usled nastale situacije vezane za energetsku krizu, a koji su doveli do rasta stalnih troškova i rasta troškova javnog prevoza,opredeljivanje dodatnih sredstava za unapređenje i održavanje saobraćajne infrastrukture i izgradnju vodovodne i kanalizacione mreže, raspored suficita koji je utvrđen Odlukom o završnom računu budžeta grada Kragujevca za 2021. godinu, kao i obuhvatanje svih izmena do kojih je došlo u toku godine, u periodu posle usvajanja Odluke o budžetu grada Kragujevca za 2022. godinu.

Još jedan od razloga za donošenje rebalansa je i Zaključak Vlade Republike Srbije po kome se sredstva iz stečajne mase „Zastava kamioni doo Kragujevac“, koja pripadaju gradu Kragujevcu kao poveriocu, opredeljuju za namirenje dela priznatih, a neisplaćenih potraživanja iz radnog odnosa bivših zaposlenih stečajnog dužnika.

Post Author: Milan

Ostavi komentar