Gradska uprava za razvoj i investicije grada Kragujevca raspisala je tender za izradu projektno-tehničke dokumentacije za rekonstrukciju puta do Bešnjaje

Bešnjaja, čuveno odmaralište kod Kragujevca koje je dobilo status vazdušne banje zbog svog bogatstva geotermalnim izvorima vode dobiće novu lokalnu saobraćajnicu kako bi se ljubiteljima prirode omogućio lakši dolazak do ovog mesta koje sadrži brojne neiskorišćene turističke potencijale.

Gradska uprava za razvoj i investicije grada Kragujevca raspisala je tender za izradu projektno-tehničke dokumentacije za rekonstrukciju postojećeg lokalnog puta do Bešnjaje.

Kako se navodi u tehničkoj dokumentaciji, postojeći lokalni put koji je širine oko 4,5 metara biće proširen na najmanje 6 metara. U planu je i postavljanje nove saobraćajne signalizacije kao i potpuna izmena režima saobraćaja na ovoj deonici koja je do sada važila.

Navedeno je da budući projektant puta od asfalta na Bešnjaji do odmarališta ima zadatak da izradi idejno rešenje, projekat za građevinsku dozvolu, projekat za izvođenje radova i projekat izvedenog objekta. Vrednost posla nije saopštena jer je tender objavljen u formi otvorenog postupka koji traje do 16. avgusta.

Izvor : eKapija

Post Author: Milan

Ostavi komentar