Gradonačelnik sa saradnicima obišao radove u školi u Resniku

Gradonačelnik Nikola Dašić sa saradnicima, obišao je  izdvojeno odeljenje OŠ „Sreten Mladenović“ u Resniku gde je u toku krečenje školskih prostorija. U ovoj školi zamenjena je dotrajala stolarija i izvršena modernizacija grejanja.

Škola u Resniku ima 70 učenika, što nije malo za jednu seosku školu. Školska zgrada je bila u vrlo devastiranom stanju, stolarija je u potpunosti zamenjena i izvršena je modernizacija grejanja. Sada imaju kotlarnicu sa kotlom na čvrsto goriva koja je zamenila peći bubnjare na koje se, na žalost, ova škola grejala do sada. Za ove radove je izdvojeno oko 10 miliona dinara iz gradskog budžeta. Pre toga urađeno je dečije igralište u ovom selu – kazao je gradonačelnik Dašić.

U ovom selu opočela je sa radom mešovita vrtićka grupa pre manje od godinu dana, što je prema rečima Dušana Aleksića, člana Gradskog veća za obrazovanje, vrlo značajno za seosku školu jer deca u tom uzrastu, od 3 do 6 godina počinju sa predškolskim obrazovanjem, druže se sa svojim vršnjacima i najčešće ostaju u seoskim školama.

U prethodne tri godine otvorili smo 15 mešovitih vrtićkih grupa na seoskim područjima, a namera nam je da nastavimo tim putem, da približimo predškolsko obrazovanje deci na seoskom području. U narednom periodu, mešovite vrtićke grupe biće otvorene u Drači i Novom Milanovcu – kazao je Aleksić.

Aleksić je dodao  da  su uoči početka nove školske godine, uslovi u školama daleko bolji nego ranije. Ne postoji ni jedna škola u kojoj nešto nije ulagano u prethodne tri godine, bilo da se nalazi na gradskom, seoskom ili prigradskom području.

Post Author: Milan

Ostavi komentar