Gradonačelnik sa saradnicima obišao dežurne službe

Gradonačelnik, Nikola Dašić, predsednik Skupštine grada Miroslav Petrašinović i zamenik gradonačelnika, Ivica Momčilović, obišli su sinoć, tradicionalno, službe koje dežuraju u novogodišnjoj noći – Zavod za hitnu medicinsku pomoć, Policijsku upravu Kragujevac i Vatrogasno – spasilačku brigadu. Nažalost, kako kažu, posla je već bilo. U ranim večernjim satima dogodile su se dve saobraćajne nesreće u kojima je povređeno sedam osoba.

Sve službe su, kao i uvek, spremne da odreaguju u svakom trenutku. Nažalost, večeras već imamo dva udesa. Želim ovom prilikom da apelujem na sve sugrađane da budu odgovorni u vožnji . Šteta je da se izgubi život ili da se dožive povrede i traume bez nekog velikog razloga, u ovako divnoj noći – kazao je gradonačelnik Dašić i poželeo mirnu noć svima koji dežuraju u novogodišnjoj noći.

U Zavodu za hitnu medicinsku pomoć, kako kažu, ova noć je kao i svaka druga. Užurbana atmosfera, telefoni neprestano zvone, ekipe se smenjuju na terenu. Primetno je, kako kažu, da se javlja na pregled veliki broj dece sa simptomima kao što su bol u grlu, kašalj, visoka temperatura.

Nama je večeras noć kao i svaka druga, imamo četiri terenske ekipe i jednu dežurnu u ambulanti Zavoda. Nažalost, večeras smo imali i izlazak na mesto udesa.Uobičajena praksa je da sutra, dan posle dočeka Nove godine, bude više posla za nas.Preporuke za naše sugrađane su da prepoznaju i prate ono što im organizam kaže. Ako imaju neku terapiju koju koriste, da je uzmu na vreme, da budu umereni u svemu. Vreme je promenljivo i veliki broj pacijenata koji imaju hronična oboljenja reaguju na te promene.U ime kolektiva našeg Zavoda, želimo našim sugrađanima da ih zdravlje dobro služi i da nemaju potrebu da pozovu broj 194 – kaže Gordana Đokić, direktorka Zavoda za hitnu medicinsku pomoć.

I Vatrogasno-spasilačka brigada Kragujevac spremna je za novogodišnju noć.

Spremni smo za novogodišnju noć, sve jedinice su maksimalno spremne, mobilne, vozila se nalaze u stanju trenutne mobilnosti i spremnosti. U ponoć očekujemo vatromet, i mi ćemo dežurati tokom izvođenja vatrometa i tokom koncerta na Đačkom trgu. Generalna preporuka je da je ljudski faktor prvi uzročnik požara. Pokušajmo da zajedničkim snagama taj procenat svedemo na najmanju moguću meru. Tu pre svega mislim i na pirotehnilu, i na igru šibicama, upaljačima, prskalicama, petardama – kaže Nenad Milošević, komadant Vatrogasno-spasilačke brigade.

Post Author: Milan

Ostavi komentar