Gradonačelnik posetio novi proizvodni pogon kompanije „Sunce Marinković“

Gradonačelnik Nikola Dašić i Radomir Erić, član Gradskog veća za privredu, posetili su novi pogon kompanije „Sunce Marinković“ koji se nalazi u novoformiranoj industrijskoj zoni u blizini fabrika „Jangfeng“, „Wacker Neuson“ i „Teknia“. Reč je o uspešnoj porodičnoj kompaniji koja zauzima lidersko mesto u industriji proizvodnje energetski efikasne aluminijumske i PVC stolarije.

Danas smo u kompaniji „Sunce Marinković“, na prostoru gde se pravi novi proizvodni i poslovni objekat. Reč je o veoma uspešnoj kragujevačkoj kompanija koja na mnoge načine doprinosi gradu. Lepo je videti objekat koji se gradi po najsavremenjim standardima u kome će zaposleni imati priliku da rade u mnogo prijatnijem ambijentu. Očekujem da što pre krenu sa radom u ovom prostoru i želim im da ga što pre prerastu – kazao je Dašić.

Kompanija „Sunce Marinković“ je uspešna porodična kompanija koja je izrasla iz male bravarske radionice osnovane 1929. godine. Vrsni bravarski zanat i umetnost, ali i istinske vrednosti prenosile su se sa kolena na koleno kao pravo porodično blago. Naslednici Aleksandra Marinkovića, sin LJubiša i unuci Dušan i Vladimir, nastavljajući tradiciju, uspešno vode kompaniju koja danas ima preko 150 zaposlenih.

Prema rečima direktora kompanije, Vladimira Marinkovića planovi su da veliki jubilej, 100-godišnjicu osnivanja firme dočekaju u novom pogonu, sa proširenim proizvodnim programom i većim brojem zaposlenih.

Plan je, ako sve potrebne priključke dobijemo na vreme, da počnemo sa faznim preseljenjem odmah posle Uskrsa. Očekujem da kompletna proizvodnja bude preseljena do maja. U drugoj fazi, planiramo da do kraja septembra preselimo upravnu administrativnu zgradu. Trenutno poslujemo na prostoru od oko 3000 kvadrata, a ovde ćemo imati duplo veći prostor koji će nam omogućiti veće kapacitete, proširenje delatnosti i naravno nova zapošljavanja. Sve radove izvodi kragujevačka firma „Obi“.

Smatramo da kompanija koja ubira plodove od plasmana svojih proizvoda treba nešto i da vrati lokalnoj zajednici kroz društveno odgovorne aktivnosti, a početna stavka u tom odgovornom ponašanju je i zapošljavanje ljudi – kazao je Marinković.

Post Author: Milan

Ostavi komentar