Gradonačelnik posetio kompaniju „Vulović transport“

Gradonačelnik Nikola Dašić i član Gradskog veća za privredu, Radomir Erić, posetili su još jednu uspešnu kompaniju koja posluje u našem gradu – preduzeće „Vulović transport“.

Kompanija Vulović posluje na našem tržištu već 20 godina. Pored toga što se bavi proizvodnjom autobusa na CNG gas, oni učestvuju u obavljanju gradskog prevoza u gradu Kragujevcu. Ono što je najbitnije je da su svi njihovi autobusi na CNG gas, što je sa ekološkog aspekta gledano, najprihvatljivije pogonsko gorivo u ovom trenutku. Kompanija ima 120 zaposlenih i nadam se da će naći motiv i način da ubuduće nastavi da raste i da zapošljava što više ljudi – kazao je gradonačelnik Dašić.

U okviru kompanije posluje i preduzeće „Ekovulović“ koje u svom vlasništvu poseduje dve CNG (metan) stanice za putnička i teretna vozila u Kragujevcu i Nišu. U okviru CNG stanice u Kragujevcu nalazi se benzinska stanica, tehnički pregled za putnička i teretna vozila i autoperionica.

Ovo je prva poseta jednog gradonačelnika našoj firmi. Veliko mi je zadovoljstvo što smo danas imali priliku da direktno kažemo gradonačelniku sa kakvim se problemima se susrećemo u poslovanju i obavljanju gradskog prevoza. Ono što je najbitnije je da planiramo proširenje posla, posebno kada je reč o proizvodnji autobusa sa pogonom na prirodni gas- kazao je Zoran Vulović, direktor kompanije „Vulović transport“

Kompanija trenutno u svom voznom parku ima 70 autobusa. I nadalje će jedno od osnovnih strateških pravaca razvoja biti popularizaciji vozila sa pogonom na prirodni komprimovani gas čime direktno utiču na jedno od osnovnih načela poslovanja – zaštitu životne sredine. Zaposlene u kompaniji smatraju najvažnijim resursom kao i razvijanje jakih partnerskih odnosa u lokalnoj zajednici, i sa korisnicima usluga.

Post Author: Milan

Ostavi komentar