Gradonačelnik posetio kompaniju „Obi“

U okviru redovnih poseta privrednicima Kragujevca, gradonačelnik Nikola Dašić i član Gradskog veća za privredu Radomir Erić posetili su kompaniju „Obi“. Reč je o uspešnoj porodičnoj firmi koja će sledeće godine proslaviti 35 godina postojanja. Firma se bavi izgradnjom stambenih, poslovnih, industrijskih i objekata drugih namena, kao i poslovima projektovanja i inženjeringa.
Redovni susreti sa privrednicima služe nam da zajedno, na najbolji način, kreiramo povoljno poslovno okruženje. Razgovarali smo kao i uvek o problemima sa kojima se susreće privreda grada, zato što, u suštini, svi Kragujevčani zavise od svoje privrede. Privreda je ta koja nas razvija i gura napred. Nama kao gradu, obaveza je da budemo na raspolaganju privrednicima, u okviru zakona i naših moći, da pomognemo da njihovi uslovi za rad budu bolji, kako bi se širili, razvijali, zapošljavali i zajednički rešavali probleme – kazao je gradonačelnik Nikola Dašić.
Direktor kompanije „Obi“, Marko Obradović istakao je da je ovo prva poseta gradonačelnika njihovoj firmi i izrazio zahvalnost na tome.
Ta dobra volja i želja da se čuje glas privrednika, je ono što je nama važno. Mi smo orjentisani na privatni sektor, vrlo retko radimo sa državnim firmama, tako da u tom smislu nemamo nekih posebnih problema. Planiramo proširenje svojih kapaciteta, o tome smo razgovarali, i naravno o infrastrukturnim problemima – rekao je Obradović.
Kompanija „Obi“ trenutno je angažovana na mnogobrojnim projektima, kako u delu projektovanja, tako i u delu izvođenja. Izvođački deo firme angažovan je na projektu izgradnje zatvora u Kragujevcu, završetku turskog toka u okolini Žabara, zamene stolarije u Tehničkoj školi. Projektni biro angažovan je na izradi projekta za stambeno- poslovni kompleks za BK grupu, na lokaciji ispod Centara izvrsnosti, kao i na projektovanju stambeno-poslovnog kompleksa za firmu „Evro Motus“ u blizini Palate pravde.

Post Author: Milan

Ostavi komentar