Gradonačelnik posetio Destileriju „Čolić“

Gradonačelnik Kragujevca, Nikola Dašić, sa saradnicima, obišao je jednu od najuspešnijih destilerija u Šumadiji, „Čolić“, koja pod imenom „Dostojna“ u selu Kutlovo proizvodi gotovo sve vrste voćnih rakija čiji kvalitet potvrđuju brojne dobijene nagrade.

Destilarija „Čolić“ velika je i po imenu i po statusu, a „Dostojna“ rakija ima poseban imidž u šumadijskom rakijaštvu. Ovo su rakije zaštićenog geografskog porekla i vrhunskog kvaliteta, brend i proizvod koji može svuda u svetu da nas reklamira kao geografsku celinu i dostojno predstavi svoje selo, svoj grad, svoju Šumadiju, kazao je Dašić.

Vlasnik destilerije, Miloš Čolić, rekao je da svake godine unapređuju proces proizvodnje novim ulaganjima i da je u planu proširenje posla i broja zaposlenih. Imajući u vidu da voće koje trenutno koristimo u proizvodnji nabavljamo sa područja koje se proteže od Čačka do Topole, želja nam je da podstaknemo voćare iz Kutlova, Dobrače, Rogojevca, da svoje zasade proširuju kako bismo direktno iz našeg kraja dobijali sve potrebne sirovine. Na ovaj način zaposlili bi i ljude iz okoline, istakao je Čolić.

Od 2011. godine kada je ova destilerija proizvela prvu rakiju, firma neprestano prati savremena tehnološka dostignuća, usavršavajući proizvodni proces i kvalitet svih šest vrsta svojih destilata. Šljivu, dunju, kajsiju, viljamovku, medovinu i jabuku do sad su plasirali na srpskom, crnogorskom, nemačkom i američkom tržištu, a u perspektivi su i rusko i kinesko.

Post Author: Milan

Ostavi komentar