Gradonačelnik obišao završne radove u ulici Liceja

Ulica Liceja dugačka oko 300 metara ubuduće će spajati kompleks Pravnog i Ekonomskog fakulteta sa ulicom Save Kovačevića. Završne radove na asfaltiranju koje izvodi Preduzeće za puteve Kragujevac, danas je obišao gradonačelnik Nikola Dašić.

Privodimo kraju još jednu od ulica koje se finansiraju iz  tranše kredita sa EBRD. Kada skrenete od Ekonomskog i Pravnog fakulteta i Druge gimnazije, sada ćete moći kompletno da produžite do ulice Save Kovačevića. Bitno je da pravimo konekcije u pojedinim delovima grada  kako bismo rasterećivali saobraćaj na trenutno zagušenim relacijama u gradu. Ovaj kvart se širi, ima stambeno-poslovnu namenu, postoji zemljište koje se prodaje, interesovanje investitora koji se javljaju i kupuju zemljište želeći da grade i dalje jer prepoznaju ovaj deo grada kao novi centar. Ovo je jedna od saobraćajnica koja će doprineti da baš tako izgleda – rekao je gradonačelnik Dašić.

Vrednost investicije je oko 25 miliona dinara sa PDV-om.  Saobraćajnica je dužine 295 metara, širine 6,5 metara.

Izgradnja ulica koje su planirane u okviru ugovora sa EBRD, nastavlja se predviđenom dinamikom, kažu nadležni iz Preduzeća za puteve Kragujevac. Mašine su trenutno angažovane na Košutnjačkom visu gde se intenzivno radi na širokom otkupu konstrukcije, u ulicama Dragojla Dudića i Dragana Panića. Ulica Dragana Panića trebalo bi da bude završena tokom maja i time će biti kompletno završena veza između naselja Sušica i zone oko Metroa, odnosno autoputa.

Post Author: Milan

Ostavi komentar