Gradonačelnik obišao radove na novoj saobraćajnici u ulici Košutnjački vis

Gradonačelnik Kragujevca, Nikola Dašić sa saradnicima obišao je danas radove na asfaltiranju nove saobraćajnice u ulici Košutnjački vis. Ova saobraćajnica koja povezuje naselje Košutnjak sa gradom predstavlja nastavak Južne obilaznice oko Kragujevca.

Zadovoljan sam zbog toga što smo konačno uspeli da rešimo imovinu i da uđemo u završetak jednog od projekata koji je bio planiran u okviru EBRD kredita, koji je odobren pre nekoliko godina. Jako značajna saobraćajnica, posebno ako gledamo na nju kao na razvojni projekat grada Kragujevca, koja je pored Severne obilaznice i nekih drugih projekata, još jedan u nizu koji šire naš grad. Bitno je da Kragujevac raste i da se širi i verujem da će u budućnosti, ova saobraćajnica osim što povezuje različite delove grada, otvoriti jednu novu i lepu lokaciju za život – kazao je Dašić.

Investitor izgradnje saobraćajnice Košitnjački vis je Grad Kragujevac, sredstva su obezbeđena iz zajma Evropske banke za obnovu i razvoj (EBRD), a izvođenje radova povereno je Preduzeću za puteve Kragujevac.

Nakon zime i završetka zimske službe, nastavili smo radove na Košutnjačkom visu.Dužina deonice je 2032m, vrednost investicije je 108,8 miliona dinara, profil puta je dve saobraćajne trake po 3m, i pešačkim stazama sa obe strane od po 1,6m. Očekujem da ćemo do leta uspeti da završimo ovaj projekat – kaže Vladimir Bjelanović iz PZP Kragujevac.

Osim za građane koji ovde žive, nova saobraćajnica pruža benefite i za privrednike koji posluju u ovom delu grada.

Post Author: Milan

1 thought on “Gradonačelnik obišao radove na novoj saobraćajnici u ulici Košutnjački vis

    Strana sumadijee

    (24 марта, 2022 - 9:49 am)

    A bavi li se neko standardom gradjana? Cene? Da li ima poskupljenja ? Nema! Cene stabilne, ne rastu! To je dobro. To su prave vesti. A sad na izbore!!!

Ostavi komentar