Gradonačelnik obišao radove na izgradnji nove fabrike Wacker Neuson

Nemačka kompanija Wacker Neuson, koja proizvodi građevinske mašine i celokupnu mašinsku opremu za građevinsku industriju, u Kragujevcu postoji od 2007. godine. U ovom trenutku zapošljavaju 650 ljudi, a u novoj fabrici, kao grinfild investiciji, čija je izgradnja počela u februaru ove godine, očekuje se otvaranje više stotina novih radnih mesta.

Radove na izgradnji nove fabrike Wacker Neuson u Kragujevcu, obišao je gradonačelnik Nikola Dašić.

Kragujevac je po stopi smanjenja broja nezaposlenih drugi grad u Srbiji, a Wacker Neuson jedna je od kompanija koja je doprinela tome. Imajući u vidu da trenutno grade fabriku od 20 hiljada kvadrata a da sledeće godine godine počinju izgradnju novih 30 hiljada, na 50 hiljada kvadrata, očekujemo, kazao je gradonačelnik Dašić, veliki broj novih radnih mesta. Kompanija Wacker Neuson u Kragujevcu je prisutna 15 godina i izuzetno je značajna za nas, dok njihova reinvesticija govori o tome koliko cene uslove, Kragujevčane i ambijent za poslovanje. Zadovoljan sam što se njihovi planovi nastavljaju i dalje posle izgradnje nove fabrike, o čemu ćemo, nadam se, kazao je Dašić tokom obilaska radova, razgovarati u budućnosti.

Na kraju investicionog perioda Wacker Neuson očekuje da zaposli još par stotina ljudi više nego što je to u ovom trenutku, rekao je jedan od direktora ove kompanije u Kragujevcu, Dragan Lukić. Kao istaknuti član društvene zajednice očekujemo da ćemo dati svoj doprinos razvoju lokalne zajednice, ali i razvoju velikog broja dobavljača koji nas prate u procesu proizvodnje, dodao je Lukić i zahvalio se što od predstavnika grada Kragujevca dobijaju nepodeljenu podršku u procesu rasta i razvoja njihove kompanije.

Kompanija Wacker Neuson Kragujevac d.o.o. je deo internacionalne grupe Wacker Neuson SE, sa centralom u Minhenu. Grupa Wacker Neuson okuplja brendove Wacker Neuson, Krammer i Weidemann. Sa 50 filijala i preko 150 prodajnih i servisnih stanica, grupacija zapošljava više od 5500 ljudi. Proizvodni i razvojni centri se nalaze u Nemačkoj, Austriji, SAD, Srbiji i Kini.

Post Author: Milan

1 thought on “Gradonačelnik obišao radove na izgradnji nove fabrike Wacker Neuson

    Saša

    (14 јуна, 2022 - 4:08 pm)

    A što ne obiđe gradsku pijacu..

Ostavi komentar