Gradonačelnik Dašić uručio nagrade pobednicima konkursa „Crtaj za energiju“

Međunarodni Dan energetske efikasnosti 5. mart grad Kragujevac obeležio je uručenjem nagrada i diploma učenicima 4. razreda osnovnih škola koji su pobedili na likovnom konkursu „Crtaj za energiju“.

Nagrade je uručio gradonačelnik Kragujevca Nikola Dašić koji je upoređujući prošla i današnja vremena kazao da su se klimatske promene ubrzale i da zbog toga moramo da se ponašamo odgovorno. Jedan od načina je primena energetske efikasnosti, jer raspinje energije znači i rasipanje resursa naše planete. Osim sunčeve, energija ne dolazi sama od sebe i zato moramo da se trudimo da budemo energetski efikasni i sačuvamo resurse planete na kojoj živimo. Akcenat na očuvanje ekologije i energetsku efikasnost dali su i predsednik i Vlada Republike Srbije u vremenima kada moramo da zaštitimo sebe i svoje okruženje a zarad generacija koje dolaze, kazao je Dašić.

Uz čestitke na osvojenim nagradama gradonačelnik se zahvalio učenicima na učešću na konkursu i što su svojim likovnim radovima doprineli da na najlepši mogući način grad Kragujevac obeleži međunarodni Dan energetske efikasnosti.

Na temu energetske efikasnosti i obnovljivih izvora energije iz svake kragujevačke osnovne škole poslato je po pet radova, a stručni žiri je odabrao tri najbolja. Prvo mesto osvojila je Dora Aleksić, učenica Osnovne škole „Radoje Domanović“, drugo Dimitrije Pavlović iz Osnovne škole „Mirko Jovanović“ a treće Anđelija Nedović iz Osnovne škole „Dragiša Mihailović“.

Post Author: Milan

Ostavi komentar