Gradonačelnik Dašić sastao se sa ambasadorom Nemačke Tomasom Šibom

Ambasador Nemačke Tomas Šib, sastao se danas sa gradonačelnikom Kragujevca Nikolom Dašićem sa kojim je u Gradskoj upravi razgovarao o dosadašnjoj saradnji, uticaju nemačke privrede na razvoj privrede Srbije i drugim aktuelnim temama.

Privreda u Srbiji se ubrzano razvija, a značajan udeo u tome ima nemačka privreda, izjavio je posle sastanka gradonačelnik Kragujevca Nikola Dašić. Pored Vaker Nojsona, Simensa i drugih, u Srbiji posluje oko 400 nemačkih kompanija koje zapošljavaju između 65 i 75 hiljada ljudi. Pored privrede i dosadašnje saradnje, razgovarali smo i o pomoći koju je grad Kragujevac dobio od ambasade Nemačke i njenih institucija, a jedna od tema bila je i aktuelna kriza u svetu. Izrazili smo želju, kazao je gradonačelnik Dašić da se ona što pre okonča, jer je to interesu obe zemlje, koje su i geografski jako blizu. Imajući u vidu da ambasadoru Šibu uskoro ističe mandat, gradonačelnik je izrazio očekivanje da će i sa budućim ambasadorom Nemačke, Kragujevac imati korektnu i dobru saradnju.

Odgovarajući na pitanje da li je bilo reči o mogućim investicijama, gradonačelnik je kazao da o investicijama govorimo kada imamo konkretan podatak. Ovoga puta imam gotovo konkretan podatak, ali još uvek nisam spreman da govorim javno o tome. Sve što mogu da kažem je da uskoro očekujem jednu veliku investiciju u Kragujevcu.

Inače, ambasador Nemačke u Srbiji Tomas Šib je sa svojim švajcarskim kolegom danas u MIND parku otvorio konferenciju „MSP 100“ EXPO u na kojoj je bilo reči o doprinosu malih i srednjih preduzeća održivom razvoju i mogućnostima sprovođenja agende 2030.

Ambasador Nemačke Tomas Šib je posle sastanka sa gradonačelnikom posetio i Srednju stručnu školu u Kragujevcu.

Post Author: Milan

Ostavi komentar