Gradonačelnik Dašić razgovarao sa novinarima u Medijskom skloništu

Ravnopravan tretman medija, poštovanje zakona o javnom informisanju, dostupnost gradskih funkcionera i informacija novinarima i otvoren i transparentan rad lokalne samouprave, bile su glavne teme razgovora predstavnika Medijskog skloništa sa gradonačelnikom Kragujevca Nikolom Dašićem.

“Prihvatanjem našeg poziva da poseti Medijsko sklonište, on je pokazao da je dijalog lokalnih medija i gradske uprave o gorućim temama neophodan i moguć. Predstavnici redakcija Kragujevačkih novina, portala Glas Šumadije, Radija Zlatousti, emisije Iz glave i udruženja Res Publika, od gradonačelnika Nikole Dašića dobili su čvrsta uveravanja da će on, kao i njegovi saradnici, biti otvoreni za saradnju sa svim medijima, bez diskriminacije i da će obraćanja javnosti postati redovna praksa. Sem toga, novi gradonačelnik je obećao da će konkurs za sufinansiranje medijskih sadržaja od javnog interesa za 2021. sigurno biti raspisan i prihvatio naš predlog da to bude nakon usvajanja budžeta, odnosno početkom naredne godine”, saopšteno je iz Medijskog skloništa.
Predstavnici redakcija okupljenih u Medijskom skloništu se nadaju da je otvoren i sadržajan razgovor sa gradonačelnikom Nikolom Dašićem, kom je prisustvovao i načelnik Gradske uprave za društvene delatnosti, Nikola Ribarić, samo prvi korak u zajedničkom nastojanju da kreiramo bolje okruženje za medije, koji kao i lokalna samouprava, treba da rade u službi građana.
“Očekujemo da će svojim delovanjem u narednom periodu, gradska uprava predvođena gradonačelnikom Dašićem, pokazati da je istinski spremna da učini pozitivne promene i tako ispuni obaćenje dato kragujevačkim novinarima”, navedeno je u saopštenju.

Post Author: Milan

Ostavi komentar