Gradonačelnik Dašić posetio kompaniju Blažeks

U okviru redovnih poseta privrednicima Kragujevca, gradonačelnik Nikola Dašić i član Gradskog veća za privredu Radomir Erić posetili su kompaniju Blažeks. Osnovana 1990. godine kao porodična manufaktura porodice Vasiljević, danas je savremena kompanija čija je osnovna delatnost proizvodnja kancelarijskog i poslovnog nameštaja. Od osnivanja do danas Blažeks je proizveo više od 400.000 stolica, opremio više od 4.000 kancelarija, preko100 dvorana i velikih prostora kao što su skupštinske sale, univerzitetski centri, amfiteatri, bioskopi i sportske dvorane, škole, medicinske ustanove, ugostiteljski i drugi javni objekati. Pored Ministarstva odbrane i Ministarstva unutrašnjih poslova u Beogradu, Dunav osiguranja, Doma učenika i Doma zdravlja Kragujevac, Kliničkog centra Srbije u Beogradu, jedan od najvećih projekata na koji su posebno ponosni je opremanje Palate pravde u Kragujevcu.

Svi mi znamo jako dobro ko je i šta je Blažeks, koji posluje više od 30 godina u Kragujevcu, kazao je Dašić. Drago mi je što su počeli da uzimaju velike tendere, kao što je Palata pravde i zaista im želim puno uspeha i sreće, da nastave da se razvijaju i zapošljavaju, da prave dobar brend, ne samo od Blažeksa, nego i od Šumadije i Kragujevca. Srbija se nalazi na tom stepenu razvoja da naše direktne strane investicije jesu nešto što je bitno i motor razvoja privrede, ali na dugoročnom planu upravo ovakve kompanije porodičnog karaktera jesu te koje bi u budućnosti trebalo da nose čitavu ekonomiju ovde države, istakao je Dašić. Naš posao je da im pružimo svu moguću podršku.

Brend Blažeks kao znak dobrog kvaliteta spaja vrednosti koje prepoznaju klijenti kako u zemlji tako i u inostranstvu. Polovinu prometa čini izvoz, a polovinu plasman na domaćem tržištu. Porodična firma porodice Vasiljević, danas zapošljava 65 radnika, ističe Marko Vasiljević i dodaje da su to uglavnom ljudi sa područja Gornje Gruže. Borimo se da napravimo što bolji poslovni rezultat. Opremanje Palate pravde jedan je od naših najvećih poslova koji smo završili pre više od mesec dana. To je za nas poseban pečat i referenca više u budućem poslovanju.

Post Author: Milan

Ostavi komentar