Gradonačelnik Dašić i ministar Momirović uručuju ključeve stanova za pripadnike snaga bezbednosti

Gradonačelnik Nikola Dašić i ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Tomislav Momirović predaće danas u Kragujevcu ključeve 324 stana za pripadnike snaga bezbednosti. Projekat državne stanogradnje u naselju Denino brdo je završen, a vrednost radova je 36, 3 miliona evra bez PDV – a.
U devet objekata izgrađeno je po 108 stanova, a grad Kragujevac ustupio je parcelu površine 10 hektara, rekao je gostujući u Jutarnjem programu TV Prve gradonačelnik Dašić. U cenovnom okviru od 500 miliona dinara grad je izveo kompletnu hidrotehničku instalaciju, vodovod i kanalizaciju, prilazne saobraćajnice, parking mesta, trotoare, javnu rasvetu.
Država je pomogla izgradnju ovih objekata. To itekako znači, s obzirom na to da su niz decenija unazad, pripadnici službi bezbednosti imali veliki problem sa stambenim zbrinjavanjem. Na ovaj način se izašlo u susret rešavanju tog problema, a mi smo pokazali volju i želju da se suočimo i krenemo da rešavamo najveće nasleđene probleme koje građani Srbija imaju, poručio je Dašić.
Ovo je jedan od tri velika državna projekta koje je Kragujevac završio za dve godine, tako da uz Državni data centar i Palatu pravde zaista imamo čime da se pohvalimo. Kragujevac kao administrativni, privredni, obrazovni i zdravstveni centar sada se pozicionira kao pravosudni i IT centar.

Inače, na lokaciji Denino brdo izgrađeno je ukupno 972 stana raspoređenih u 5 stambenih blokova sa ukupno devet stambenih zgrada. U okviru prve faze projekta pre godinu dana uručeni su ključevi 216 stanova.
Danas se uručuju ključevi 324 stana u lamelama 3, 4 i 5 dok se za dve lamele od po 216 stanova čeka upotrebna dozvola.

Post Author: Milan

Ostavi komentar