Grading u Kragujevcu planira izgradnju stambeno poslovnog kompleksa sa 12 lamela

Investitor Grading iz Beograda planira gradnju zgrade sa 12 lamela u Kragujevcu.
Stambeno – poslovni kompleks „Sokolis“ planiran je na parcelama koje su oivičene ulicama Dimitrija Tucovića, Prvoslava Stojanovića, Đenerala Terzibašića i Mike Mudrića.
Kako se navodi u projketnoj dokumentaciji, formiran je blok atrijumskog tipa podeljen u 12 lamela u kome su sve lamele dvostrano uzidane.
Objekti u stambeno-poslovnom kompleksu „Sokolis“ su spratnosti od 2Po+Pr +6Sp, 2Po+Pr+9Sp i 2Po+Pr+10Sp i 2Po+Sut+Pr+10Sp.
Planirano je da kompleks ima 14 poslovnih prostora i ukupno 628 stanova.
Najveći broj stanova planiran je za lamele 3, 8 i 11, po 6 stanova, dok je najmanji broj stanova planiran u lameli 1 – 26 stanova.
Poslovni prostori su, prema projektnoj dokumentaciji mahom raspoređeni u lameli 1 (8 poslovnihi prostora), zatim lamela 2 i lamela 12 (po 2 poslovna prostora), dok će lamele 3 i 4 raspolagati sa po jednom poslovnom jedinicom.
Planirano je da ukupna bruto izgrađena površina iznosi 80.890,25 m2.
Parkiranje je organizovano i u 2 podzemne etaže na nivoima -1 i -2 i na parceli.
Predmetne podzemne etaže, namenjene su prevashodno parkiranju, a sadrže i tehničke prostorije. Organizovane su tako da je prostor podeljen na podzemnu garažu ispod unutrašnjeg dvorišta i na garaže ispod svake lamele. Garaže su međusobno povezane.
Svakoj lameli je opredeljen sopstveni garažni prostor, a garaža ispod unutrašnjeg dvorišta izvodiće se u dve faze. Ukupno je planirano 679 parking mesta.
Urbanistički projekat biće na javnom uvidu do 20. juna u prostorijama Gradske uprave za imovinske poslove, urbanizam, izgradnju i ozakonjenje Kragujevac.
Projektant je Arhitektonski biro Cadart iz Paraćina.
Izvor : eKapija

Post Author: Milan

Ostavi komentar