Grad sufinansira kamate na kredite za poljoprivredu

Gradsko veće Kragujevca donelo je zaključak o objavljivanju Javnog poziva za podnošenje zahteva za sufinansiranje kamata za poljoprivredne kredite.

Ono je donelo je takvu odluku kako bi se bespovratnim sredstvima u ukupnom iznosu od pet miliona dinara, planiranih Odlukom o budžetu za 2019. godinu, podstakla produktivnost u poljoprivrednoj proizvodnji i poboljšao kvalitet proizvoda.
Grad Kragujevac će sufinansirati kamatu za kratkoročne kredite do 12 meseci i dugoročne od 13 do 36 meseci uzetih kod Komercijalne banke AD Beograd u visini referentne kamatne stope NBS.
Grad će sufinansirati kredite koja će fizička lica ili članovi registrovanih poljoprivrednih gazdinstava koristiti za nabavku hrane za životinje i nabavku repromaterijala, razvoj ratarstva, vinogradarstva i cvećarstva, zatim investiciona ulaganja u poljoprivrednu mehanizaciju i opremu i investiciona ulaganja u određene vrste mehanizacije i opreme koja se koristi u biljnoj poljoprivrednoj proizvodnji.
Javni poziv za podnošenje zahteva za sufinansiranje kamata za poljoprivredne kredite biće objavljen na zvaničnom sajtu grada Kragujevca.
Radi realizacije Javnog poziva i programa podrške za sprovođenje poljoprivredne politike i politike ruralnog razvoja na teritoriji grada Kragujevca, članovi Gradskog veća dali su i saglasnost na zaključenje ugovora o poslovnoj saradnji između grada Kragujevca i Komercijalne banke AD Beograd

Post Author: Milan

Ostavi komentar