Godišnjica Ekonomskog fakulteta Univerziteta u Kragujevcu

Svečanom akademijom u Amfiteatru ”Prof. dr Ilija Rosić”, Ekonomski fakultet Univerziteta u Kragujevcu obeležio je 61. godinu rada i postojanja. Predstavnike državnih institucija, drugih Univerziteta i fakulteta, naučne radnike, profesore i studente, u ime grada pozdravio je predsednik Skupštine Miroslav Petrašinović.

Ekonomski fakultet Univerziteta u Kragujevcu kao jedna od najznačajnijih visokoobrazovnih ustanova tokom 61. godine rada i postojanja iznedrila veliki broj kvalitetnih i stručnih kadrova koji se danas nalaze na odgovornim pozicijama kako u zemlji tako i u inostranstvu, rekao je predsednik Petrašinović. Oni baštine tradiciju kvalitetnog obrazovanja, stvaranja kvalitetnih kadrova, različitog profila prateći moderne tendencije i tekovine današnjeg društva. Grad Kragujevac se trudi da na svaki mogući način pomogne i podrži Univerzitet i Ekonomski fakultet, a dugogodišnja saradnja uvek je donosila dobre rezultate, istakao je predsednik Petrašinović.

Puni entuzijazma sa novim studijskim programima, 20 posto više studenata upisanih nego prethodne školske godine, značajnim iskorakom prema privredi, organizacijama, bankama, osiguravajućim kompanijama sa kojima potpisujemo ugovore o saradnji i gde obezbeđujemo praksu studentima, itekako imamo šta da ponudimo akademskoj zajednici, ne samo Kragujevca već čitave centralne Srbije, kazao je prof. dr Predrag Veselinović, dekan Ekonomskog fakulteta. On je govorio o projektima i realizovanim planovima prethodne četiri godine, a o budućim planovima, prof. dr Veselinović je istakao da će do sledećeg Dana fakulteta biti otvoren akreditovan studijski program na master studijama na engleskom jeziku. Što se tiče naučno-istraživačkog rada, naš časopis Ekonomski horizont je od pre godinu na Skopus listi i jedan od najcitiranijih časopisa u Srbiji. Cilj nam je da se pozicioniramo na Rojters listi, što će biti značajno ne samo za fakultet ili grad već za čitavu Srbiju, dodao je dekan Ekonomskog fakulteta.

Grad Kragujevac ima odličnu saradnju sa Univerzitetom i svim njegovim fakultetima i godinama unazad realizujemo mnogobrojne značajne projekte za razvoj i ostvarenje vizije našeg grada, rekao je Stefan Jovanović, pomoćnik gradonačelnika za omladinu i saradnju sa Univerzitetom. Jedna od naših misija je da zadržimo mlade u Kragujevcu i da oni budu pokretačka energija koja će nastaviti da stvara dobre uslove za život i rad. Svesni smo da bez dobrog obrazovanja i stručnog znanja oni to ne mogu i zato se trudimo da mladima pružimo dodatnu besplatnu edukaciju, motivišemo ih, povežemo sa privrednicima i u njima probudimo preduzetnički duh.

Na svečanoj akademiji prikazan je promotivni film Ekonomskog fakulteta a dekan prof. dr Petar Veselinović uručio je 138 diploma studentima osnovnih studija.

Post Author: Milan

Ostavi komentar