Formiran Privremeni organ grada Kragujevca

Predsednik Privremenog organa grada Kragujevca je Nikola Dašić, a članovi su Miroslav Petrašinović, Predrag Stevović, Ivica Momčilović i Ivica Samailović.

Suština Privremenog organa, koji je formirala Vlada Republike Srbije je da sve funkcioniše kao i u redovnim okolnostima. On će svoju funkciju obavljati u ime zakonodavne i izvršne vlasti sve do izbora nove Skupštine i gradonačelnika grada Kragujevca i u tom smislu su za deo tima izabrane odgovarajuće kolege. Deo onih koji sada više nisu na pozicijama, a reč je o vrednim ljudima, biće uključeni u različita radna tela, jer je najbitnije da se ne primeti odsustvo redovnih organa vlasti, rekao je Nikola Dašić, predsednik Privremenog organa grada Kragujevca, po završetku prve sednice ovog organa.

Na prvoj sednici donet je Poslovnik Privremenog organa Grada, imenovan sekretar, doneta rešenja o prestanku mandata odbornika Skupštine grada, prestanku fukncije predsednika i zamenika predsednika Skupštine grada, gradonačelnika i zamenika gradonačelnika, prestanku mandata funkcija članova Gradskog veća, pomoćnika gradonačelnika, Administartivnog odbora i doneta rešenja o obrazovanju i imenovanju članova Komisije za kadrovska, adminstrativna pitanja i radne odnose kao i obrazovanju i imenovanju članova Saveta za koordinaciju rada sa javnim preduzećima, javnim službama i privrednim društvima čiji je osnivač Grad.

Post Author: Milan

Ostavi komentar