Filum i „Abrašević“ potpisali ugovor o saradnji

Studenti Filološko-umetničkog fakulteta ubuduće će imati priliku da obave stručnu praksu u Centru za negovanje tradicionalne kulture „Abrašević“.

Ugovor o saradnji danas su potpisali Zoran Komadina, dekan Filuma i Vladimir Đorđević, direktor Centra za negovanje tradicionalne kulture, u prisustvu Miljana Bjeletića, člana Gradskog veća za kulturu, u dekanatu ove visokoškolske ustanove.

Ova saradnja pruža i otvara mogućnosti da naši studenti nauče nešto novo, što nisu mogli tokom redovnih studija i steknu nova znanja i veštine.

Imamo potpisane ugovore o saradnji sa mnogobrojim institucijama kulture u gradu kao što su „Koraci“, „Knjaževsko-srpskim teatar“, Narodni muzej kao i sa privatnim firmama. Naši studenti imaju interes da nešto nauče i da se eventualno preporuče poslodavcima, odnosno da vide gde se nalaze na budućem tržištu rada – kazao je Komadina.

Inače, Filum ove godine obeležava 20 godina rada i iščekuje početak izgradnje nove zgrade.

Mi u „Abraševiću“ imamo lep prostor za umetnički rad za sve studente sa ovog fakulteta koji dolaze kod nas na stručnu praksu. Studenti sa Katedre za srpski jezik i književnost će konkretno imati priliku da učestvuju u organizaciji i realizaciji naših programa, promocija knjiga i književnog rada naših pisaca od kojih su mnogi stalni gosti „Abraševića“. Studenti sa Katedre za produkciju će imati prilike da praktično primene ono što uče na fakultetu u našem tonskom studiju koji smo otvorili ove godine.

Stručnu praksu u našoj ustanovi moći će da obave i studenti sa odeseka likovnih umetnosti – kazao je Vladimir Đorđević, direktor Centra za negovanje tradicionalne kulture „Abrašević“.

Miljan Bjeletić, član Gradskog veća za kulturu istakao je da na ovaj način, u praksi jačamo institucionalne kapacitete kako ustanova kulture tako i Filološko-umetničkog fakulteta, podstičemo razvoj novih veština kod studenata kroz stručnu praksu, što je do sada nedostajalo.

Grad ima razvijenu saradnju sa Filumom koja se ogleda u podršci velikom broju projekata u oblasti kulture. Studenti i profesori Filuma aktivno učestvuju u oplemenjivanju kulturne ponude grada.

Post Author: Milan

Ostavi komentar