Fijat traži sastanak sa štrajkačima Fijat plastika

Na inicijativu Fijata u ponedeljak će u Kragujevcu biti održan sastanak predstavnika te kompanije sa predstavnicima Štrajkačkog odbora fabrike Fijat plastik, rečeno je agenciji Beta u Štrajkačkom odboru.

Predsednik Štrajkačkog odbora Zoran Miljković je potvrdio da ga je državna miriteljka danas obavestila da je Fijat tražio sastanak sa štrajkačima u ponedeljak u 14.30 sati u Kragujevcu.

Kako su juče medije obavestili iz Štrajkačkog odbora, pregovori koji su vođeni u tri runde uz posredovanje državnog miritelja su propali, jer je Fijat ostao pri svojim odlukama i nije bio spreman na ustupke za razliku od štrajkača.

Miljković je rekao da će na sastanku u Kragujevcu učestvovati državna miriteljka i menadžer Fijata za jugoističnu Evropu Marčelo Batalja i direktor FCA u Kragujevcu Nikola Jerotijević.

On je rekao da Štrajkački odbor ostaje pri stavu da neće da vodi razgovor o zahtevima koji su povod za obustavu rada, sve dok Fijat ne vrati mašine koje je „protivpravno“ tokom štrajka izmestio u drugu kompaniju i dok ne vrati grupu radnika sa prinudnog odmora na posao.

Izvor : Beta

Post Author: Milan

Ostavi komentar