Evropski dan osoba sa autizmom

U okviru obeležavanja Evropskog dana osoba sa autizmom Udruženje za pomoć osobama sa autizmom uz podršku Grada Kragujevca organizovalo je prodajnu izložbu radova svojih članova u Pešačkoj zoni. Humanitarni bazar posetila je Gordana Damnjanović, član Gradskog veća za zdrvstvenu i socijalnu zaštitu.

Važnost obeležavanja Evropskog dana autizma je u senzibilizaciji društva, vidljivosti osoba sa autizmom, prevenciji diskriminacije i većoj socijalnoj uključenosti članova i njihovih porodica. Važno je pomenuti i istaći da je ovo prvi projekat u oblasti kulture koji je udruženje dobilo iz budžeta grada što govori o tome da su ostvarene osnovne potrebe u toj oblasti kao što je ranije iz socijalne i zdravstvene zaštite bilo osnivanje Medicinske sobe, Asistenta u porodici, Kratkog predaha ili Kamp životnih veština. Kultura je prozor u svet i hrana za dušu svakog pojedinca, a bazar je svojevrsna nadogradnja aktivnosti članova Udruženja za pomoć osobama sa autizmom. Grad godinama unazad podržava projektne i godišnje aktivnosti Udruženja ali ove godine je prvi put dobilo podršku za projekat u oblasti kulture, istakla je dr Damnjanović.

Ove godine Udruženje, Evropski dan osoba sa autizmom obeležava četvorodnevnom Humanitarnim bazarom na različitim lokacijama, rekla je Danijela Nešović, predsednica Udruženja. U nedelju, 3. oktobra za članove Udruženja, prikupljenim sredstvima sa bazara, biće organizovan izlet do Orašca, Topole, Aranđelovca a na otvorenoj sceni u Bukovičkoj banji biće održana pozorišna predstava.

Post Author: Milan

Ostavi komentar