„Eurobank“ uručio kiseoničke protokomere zdravstvenim ustanovama

Kako bi pomogla u borbi protiv epidemije koronavirusa, „Eurobank“ je Kliničkom centru Srbije uručila dvadeset kiseoničkih protokomera, koji su neophodna oprema za terapiju kiseonikom gotovo svih pacijenata kojima još nije neophodan respirator. Narednih dana po osam kiseoničkih protokomera biće uručeno Kliničkom centru Niš i Kliničkom centru Kragujevac, saopšteno je iz Eurobanke.

„U ovim izazovnim vremenima, podrška i solidarnost bi trebalo da bude prioritet svake kompanije i pojedinca. To smo imali na umu i kada smo na početku epidemije podržali zdravstveni sistem Srbije, kupovinom neophodne medicinske i zaštitne opreme za lečenje obolelih od koronavirusa. Donacijom 36 kiseoničkih protokomera ‘Eurobank’ želi još jednom da pruži podršku i pomogne onima koji se leče od koronavirusa“, izjavio je Dušan Mihailović, član Izvršnog odbora Eurobank.
Kiseonički protokomeri su se, kako se navodi u saopštenju, pokazali kao najneophodniji u lečenju velikog broja pacijenata obolelih od koronavirusa i namenjeni su za dopremanje kiseonika iz centralnog dovoda.
„Solidarnost nam kao zdravstvenom sektoru mnogo znači, jer nismo sami u toj borbi. Donacija Eurobanke dobrodošla je u aktivnostima dopunjavanja opremom naših kovid bolnica za izazove sa kojima se suočavamo. Hvala Eurobanci, Fondu B92 i Srpskom filantropskom forumu koji su uvek tu kada je teško i kada je njihova pomoć potrebna“, izjavio je prof. dr Milika Ašanin, direktor Kliničkog centra Srbije.
Donacija „Eurobanka“ realizovana je preko Fondacije „Fond B92“ i Srpskog filantropskog foruma, koji su u saradnji sa Unicefom pokrenuli humanitarnu akciju, sa ciljem unapređenja uslova lečenja i boravka pacijenata i zdravstvenih radnika u zdravstvenim ustanovama u Srbiji tokom pandemije koronavirusa.

Izvor : RTS

Post Author: Milan

Ostavi komentar