Elementarna nepogoda oštetila i sportsku halu Gordana Goca Bogojević

Među brojnim infrastrukturnim, stambenim i poslovnim objektima koji su osetili posledice nedavne elementarne nepogode našla se i kragujevačka sportska hala Gordana Goca Bogojević.

Hala Gordana Goca Bogojević je uz halu Jezero jedan od naših strateških sportskih objekata. Ovde trenira dobar deo generacija naših selekcija, kazao je član Gradskog veća za sport, Predrag Stevović, nakon današnjeg obilaska ove hale.

Nedavne poplave koje su pogodile celu Srbiju, pogodile su i ove dve sportske hale. U hali Jezero su bile poplavljene podrumske prostorije, dok se hala Gordana Goca Bogojević, koja je već imala problem sa krovom, nakon ove elementarne nepogode suočila sa nizom dodatnih problema. Velika količina padavina dovela je do pojave vlage, plavljenja parketa, podloge, podstanice, zidova, a usled obilnog natapanja krovne konstrukcije najveći problem je opasnost od njenog urušavanja, pojasnio je Stevović i naglasio da je potrebna pomoć i države i grada da se ovoj hali vrati stari sjaj.

Naredni koraci su da se najpre obavesti Centralna komisija koju je gradonačelnik Nikola Dašić formirao nakon proglašenja vanredne situacije a zatim sačeka da komisija utvrdi nastala oštećenja i u skladu sa tim pripremi se za ponovnu rekonstrukciju, poručio je Stevović.

Post Author: Milan

Ostavi komentar