Ekonomski fakultet otvorio vrata 63. generaciji studenata

Verujte u ono što želite da postanete, poručila je novoizabrani dekan Ekonomskog fakulteta Univerziteta u Kragujevcu, dr Milena Jakšić studentima 63. generacije na prijemu upriličenom u Amfiteatru. Uspešnu akademsku 2022/2023 godinu poželela je starijim studentima, svojim kolegama i svim zaposlenima na fakultetu.

Ove godine dva studijska programa Ekonomija i poslovno upravljanje i Poslovna informatika upisalo je 343 studenta, rekla je dekan Jakšić. Ona je istakla da fakultet danas ima 2 200 studenata a da je za 62. godine postojanja i rada fakultet iznedrio 11 hiljada diploma. U oktobru će diplomirati hiljaditi master ekonomista, a na fakultetu su odbranjene 123 doktorske disertacije.

U ime grada, brucoše je pozdravio, poželeo dobrodišlicu i srećan početak univerzitetskog obrazovanja, predsednik Skupštine grada Kragujevca Miroslav Petrašinović.

Prvo bih se zahvalio što ste izabrali ekonomske nauke kao svoj budući poziv. Bez ekonomskih stručnjaka nijedna država, nijedno društvo, lokalna zajednica ili preduzeće ne može da ima zdravu i stabilnu osnovu za svoj razvoj i napredak. Vaši profesori preneće vam svoja znanja, a naš zadatak – nosioca lokalnih i državnih funkcija je da stvaramo prilike i mogućnosti da radite i da se usavršavate, rekao je Petrašinović. On je istakao da Grad i Univerzitet imaju odličnu saradnju značajnu za razvoj i bolji život sugrađana. Jedna od naših misija je da zadržimo mlade u Kragujevcu, da ostanu i budu pokretačka energija koja će nastaviti da stvara dobre uslove za život i rad.

Na nama je da vam prenesemo sve što znamo, a na vama da budete bolji od nas, poručio je predsednik Petrašinović.

Kao jedan od osnivača Udruženja studenata Ekonomskog fakulteta i bivši student, prijemu 63. generacije studenata Ekonomskog fakulteta, prisustvovao je Dušan Aleksić, član Gradskog veća za obrazovanje. Novoizabranom dekanu dr Jakšić čestitao je na izboru i poželeo uspeha u radu tokom mandata a sretan početak nove akademske godine poželeo je svim profesorima i studentima. Brucošima je čestitao na izboru da svoje univerzitetsko obrazovanje steknu na jednom od najprestižnijih fakulteta u zemlji u najlepšem gradu. Znanja, iskustva i konekcije koje budete stekli u naredne četiri godine na Ekonomskom fakultetu otvoriće vam mnoga vrata u životu, poručio je Aleksić brucošima i poželeo da lako usvajaju nova znanja, dosta putuju i druže.

Post Author: Milan

Ostavi komentar