Ekološka udruženja i meštani uredili deo Lužničke banje

ULužničkoj banji su dva udruženja „Dr Đorđe Hadžić“ i „Klub akcijaša i volontera Kragujevac“ u partnerstvu sa Mesnom zajednicom Lužnice, realizovali završne aktivnosti na projektu „Ekološka zaštita i revitalizacija Lužničke banje“ koji je sufinansirao grad Kragujevac.

Rezultat projekta koji je sufinansirao grad Kragujevac je, da je jedan, do sada neuređen i zapušten kraj očišćen zajedničkim snagama meštana Lužnica, kazao je Stefan Nikezić, član Gradskog veća za unapređenje i zaštitu životne sredine. Ovim sređivanjem i brigom o okruženju u kojem živimo Grad se pridružuje obeležavanju Svetskog dana čišćenja i skreće pažnju svim sugrađanima, posebno mlađim generacijama koliko je važno voditi računa o životnoj sredini. Meštani sela Lužnice su dobili česmu, koja do sada nije postojala na ovom mestu i preuzeli buduću obavezu da čuvaju okruženje u kome se ona nalazi. „Lužnička banja“ treba ponovo da dobije sjaj koji je nekad imala i da predstavlja mesto okupljanja naših sugrađana, kazao je Nikezić. Naglasivši da je ovo prvi korak sređivanja prostora „Lužnička banja“, Nikezić je dodao da će u narednom periodu Grad nastaviti da podržava projekte koji unapređuju život naših sugrađana i od kojih benefit imaju lokalna samouprava i sami građani.

Ekološko udruženje „Dr Đorđe Hadžić Kragujevac“ nastaviće da se bavi ekološkom zaštitom i revitalizacijom „Lužničke banje“ rekla je Vesna Hadžić u uime udruženja, zahvalivši se Gradu što je prepoznao značaj ovog projekta za lokalnu zajednicu i sufinansirao ga na javnom konkursu iz oblasti ekologije u 2023. godini.

Post Author: Milan

Ostavi komentar