Edukativna tribina o zdravim stilovima života

U organizaciji Sportskog saveza Kragujevac u SC Iskra održana je edukativna tribina ”Životni stil u funkciji zdravlja” u okviru projekta Aktivnije Srbije i Sportskog saveza Srbije. U cilju podizanja svesti o zdravim stilovima života od ishrane do sporta, namenjen za sve starosne kategorije, projekat se realizuje u gradovima Srbije, a u Kragujevcu tribina je održana u okviru aktivnosti saveza Budi zdrava – vežbaj sa nama. Predavanje je održala prof. dr Svetlana Stanišić, u ime grada organizatore i učesnike projekta pozdravio je Predrag Stevović, član Gradskog veća za sport.
Sportski savez ima veliku ulogu i posvećen je, pored ostalih aktivnosti, promociji sporta i zdravih stilova života u Kragujevcu a ovakve edukativne tribine podudaraju se sa ostalim našim aktivnostima, rekao je član Gradskog veća Predrag Stevović. Najbolje rezultate možemo postići i privući veći broj građana i građanki od najmlađe populacije ako uključimo celu porodicu. Projekat ”Životni stil u funkciji zdravlja” Aktivnije Srbije koji sprovodi Sportski savez Kragujevca sa Sportskim savezom Srbije je izuzetno zanimljiv i važan jer kroz ovakve aktivnosti promoviše zdravlje od ishrane do bavljenja sportom ali i ukazuje na značaj i ulogu ishrane u postizanju visokih rezultata u svakom sportu, istakao je Stevović.
Popularno predavanje uključuje sve starosne strukture stanovništva a tiče se uticaja modernog načina života na naše zdravlje a naročito danas u periodu epidemije, objašnjava prof. dr Svetlana Stanišić, predavač. O tome koliko te moderne navike utiču na imunitet ljudi, a najviše na gojazne i one koji boluju od dijabetesa a koji i najčešće gube bitku sa bolešću koji uzrokuje korona virus neke su od tema tribine. Izmenom načina ishrane i životnih navika mnogo toga može da se promeni, zaključila je prof. dr Stanišić.
Pored Kragujevca edukativne tribine do sada su održane u Čačku, Somboru, a sledeće je predavanje u Nišu, poručuju organizatori.

Post Author: Milan

Ostavi komentar