Dva nova saniteta u UKC Kragujevac

Ministarstvo zdravlja Republike Srbije, u okviru projekta “Hitan odgovor Republike Srbije na COVID-19”, doniralo je Univerzitetskom kliničkom centru Kragujevac dva sanitetska vozila.

Saniteti su opremljeni medicinskim aparatima i pratećom opremom najnovije generacije, između ostalog sa defibrilatorom sa monitorom za praćenje vitalnih funkcija pacijenata, EKG aparatom i aspiratorom, što omogućuje da se transport najugroženijih pacijenata na dodatnu dijagnostiku ili lečenje iz Univerzitetskog kliničkog centra Kragujevac u druge referentne zdravstvene ustanove u Srbiji i iz tih ustanova ka nama, obavi u potpunosti bezbedno.

“Zahvaljujući ovoj vrednoj donaciji Ministarstva zdravlja, značajno unapređujemo kvalitet rada UKC Kragujevac, kako u korist naših pacijenata, tako i zaposlenih. Novim sanitetskim vozilima obezbeđujemo pacijentima i našim medicinskim timovima sigurniji prevoz ka drugim zdravstvenim ustanovama u Srbiji i prevoz pacijenata ka nama. Takođe, savremena medicinska oprema, koju poseduju nova sanitetska vozila, omogućuje optimalne uslove medicinskim timovima u pratnji pacijenata za pružanje lekarske nege u toku transporta do odredišta”, istakao je prof. dr Slobodan Milisavljević, v.d. direktora UKC Kragujevac.

Inače, dosadašnji vozni park UKC Kragujevac, imao je 11 saniteta i pet putničkih automobila, prosečne starosti oko 10 godina.

“Dva nova, potpuno opremljena sanitetska vozila, ukupne vrednosti oko 13,5 miliona dinara, značajno su pojačanje voznog parka naše zdravstvene ustanove i u kvantitativnom i u kvalitativnom smislu”, saopšteno je iz UKC Kragujevac.

Post Author: Milan

Ostavi komentar