Država obećala pomoć za industrijsku zonu „Simens“

Saradnja resornog ministarstva i grada Kragujevca na infrastrukturnim projektima, bila je tema sastanka potpredsednice Vlade Republike Srbije i ministarke građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorane Mihajlović i gradonačelnika Kragujevca Radomira Nikolića.

Mihajlović je izrazila spremnost da Ministarstvo pomogne u ključnim projektima za Kragujevac, kao što je “Šumadijski koridor“ koji bi povezao taj grad, Kraljevo i Čačak i omogućio konekciju sa aerodromom u Lađevcima. Kragujevac može da računa i na pomoć u izgradnji severne obilaznice oko grada.

Nikolić je zatražio i pomoć oko izgradnje infrastrukture u industrijskoj zoni Kragujevca, gde kompanija “Simens“ priprema fabriku za proizvodnju lokomotiva, vagona i tramvaja u kojoj će posao naći oko 8.000 radnika.

Ministarstvo i resorna drumska i železnička preduzeća pomoći će da se ispune svi preduslovi za otvaranje fabrike. To se odnosi kako na izgradnju i rekonstrukciju puteva, tako i na neophodnu železničku infrastrukturu, navela je Mihajlović.

Na sastanku je bilo reči i o izgradnji stanova za službe bezbednosti u Kragujevcu, za koje će krajem novembra biti raspisan javni poziv, navodi se u saopštenju Kabineta potpredsednice Vlade i ministarke građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture.

Međutim, nije poznato, niti objavljeno koliko će država uložiti u navedene projekte.

Post Author: Olivera Ilic

Ostavi komentar