Dr Sazdanović : Bojim se da idemo ka scenariju iz novembra i decembra

Raste broj novozaraženih u Šumadijskom okrugu. Povećava se i broj pacijenata koji su na lečenju u Univerzitetskom kliničkom centru u Kragujevcu. Bojim se da se vraćamo na situaciju s kraja novembra, početka decembra, kaže za RTS dr Predrag Sazdanović.

Jedan od okruga sa nestabilnom epidemijskom situacijom, je i Šumadijski. Sinoć do 20 časova, koronavirus, potvrđen je kod 192, od 751 testiranog, saopštio je Institut za javno zdravlje u Kragujevcu.

Najviše novoinficiranih je i dalje iz Kragujevaca – 107, sledi Aranđelovac sa 53, Topola sa 20, Knić sa 7. U Rači i Batočini, po dvoje je novozaraženih koronavirusom, u Lapovu jedan.

Povećava se i broj pacijenata koji su na lečenju u Univerzitetskom kliničkom centru u Kragujevcu.

„Imamo ih trenutno 190 pacijenata na lečenju. Povećavamo ponovo kapacitete: intenzivnu negu, hospitalni deo. Nažalost, trpeće ponovo pacijenti koji nisu kovid. Znači i onkološki pacijenti i hronični pacijenti. Maksimalno ćemo se truditi sledeće nedelje da operišemo što više onkoloških pacijenata, to je naša obaveza. Bojim se, da se vraćamo na situaciju s kraja novembra, početka decembra“, kaže za RTS Predrag Sazdanović, direktor Univerzitetskog kliničkog centra u Kragujevcu.

Doktor Sazdanović apeluje na građane da se striktno pridržavaju svih protivepidemijskih mera i ističe značaj vakcinacije.

Izvor : RTS

Post Author: Milan

Ostavi komentar