Do kraja novembra kompletna infrastruktura u Bloku Voje Radića

Preduzeće za puteve Kragujevac, koje izvodi radove u okviru Projekta unapređenja infrastrukture grada Kragujevca, danas je započelo radove na asfaltiranju ulica u blokovima Voje Radića i Mladih istraživača. Radove u ulici Prvoslava Stojanovića obišao je gradonačelnik Kragujevca Nikola Dašić sa saradnicima.

Danas imamo priliku da vidimo postavljanje asfaltne podloge u jednoj od nekoliko saobraćajnica u stambenom Bloku Voje Radića. Očekujemo da će najkasnije do kraja novembra biti završene sve saobraćajnice, sa pratećim radovima. Stanovnici ovog naselja konačno će imati potpune uslove za život, a grad će dobiti jedno moderno i urbano naselje, rekao je, ovom prilikom, Nikola Dašić gradonačelnik Kragujevca.

U Preduzeću za puteve Kragujevac očekuju da će ulica Prvoslava Stojanovića biti puštena u saobraćaj sredinom sledeće nedelje. Nakon toga će biti nastavljeni radovi dinamikom koja je predviđena investicionim projektom, a koji obuhvata ulice Voje Radića, Laze Marinkovića, Dimitrija Tucovića, Aleksandra Mike Mudrića, kao i interne saobraćajnice.

Ovo će zaista postati jedno od najsavremenijih naselja. Uređenjem saobraćajnica u dužini od 1380 metara, sa 457 novih parking mesta, promenjenom kišnom kanalizacijom, vodovodnom mrežom i ozelenjavanjem, ovo naselje dobija kompletnu infrastrukturu, rekao je Vladimir Dobi, član Gradskog veća za investicije i upravljanje projektima, i zahvalio se građanima na strpljenju tokom izgradnje.

Pored izgradnje putne infrastrukture, grad Kragujevac će nastaviti sa realizacijom kapitalnih investicija, kazao je Aleksandar Milošević, pomoćnik gradonačelnika za realizaciju kapitalnih projekata i saradnju sa Vladom Republike Srbije. Za sledeću godinu najavljena je priprema projektne dokumentacije na izgradnji Severne obilaznice oko Kragujevca. Od kapitalnih investicija očekujemo i izgradnju železničke pruge Sobovica – Cvetojevac u dužini od 15,4 km, kao i test prugu za testiranje železničkih vagona koje proizvodi nemački Simens.

Post Author: Milan

Ostavi komentar