Do kraja godine počinju radovi na saniranju dela krova vrtića Crvenkapa

Na poziv zaposlenih i roditelja član Gradskog veća za obrazovanje Dušan Aleksić obišao je vrtić Crvenkapa PU Nada Naumović i sa direktorkom Milkom Simić razgovarao o problemima sa kojima se suočavaju u tom vrtiću.

Radi se o  oštećenju dela krova objekta koji u nekim delovima i prokišnjava što se pokazuje na plafonima i zidovima nekih vrtićkih prostorija. Do kraja godine ćemo početi sa radovima na saniranju i srediti prostorije koje su pogođene time, kazao je Dušan Aleksić, član Gradskog veća. Za narednu godinu budžetom smo planirali sredstva za krečenje prostorija i uređenje unutrašnjeg dvorišta za jaslenu grupu, postaviti tartan podlogu i obnoviti mobilijar, najavio je Aleksić. On je dodao da se u ostalim gradskim vrtićima radi na redovnom održavanju objekata i prostorija. U prethodne tri godine mnogo više smo radili na uređenju škola i školskih objekata a od naredne godine akcenat će biti na uređenju vrtića, dvorišta, energetskoj efikasnosti, obnavljanju hidrantske mreže, najavio je resorni član Gradskog veća.

Vrtić Crvenkapa je jedan od većih vrtića PU Nada Naumović koji broji oko 300 dece jaslenog i vrtićkog uzrasta i oko 40 zaposlenih. U prethodonom periodu otpočeli smo radove na preuređenju objekta, zamenjen je deo stolarije, grejanje prebačeno na centralno, a sređivanjem krova doprineli bismo energetskoj efikasnosti objekta. U okviru tekućeg održavanja u planu je krečenje vrtićkih prostorija, kaže Milka Simić direktorka PU Nada Naumović..

Do kraja godine Aleksić je najavio i početak radova na izgradnji novog vrtića nedaleko od Crvenkape kojim će se kapaciteti  vrtića biti uvećani za oko 120 mališana po svim standardima propisanim RS. Ove godine budžetom je za te namene izdvojeno 60 miliona a isto toliko je planirano i u sledećoj godini i do kraja 2024. godine dobićemo novi reprezentativan vrtić.

Post Author: Milan

Ostavi komentar