Đurđevdanski koncert i e-dečiji karneval, vatromet večeras u 21 čas

U skladu sa epidemiološkim merama Đurđevdanski koncert u organizaciji Doma omladine održan je u prepodnevnim satima na pokretnoj platformi. Kragujevački bendovi i solisti nastupali su na različitim lokacijama i bez prethodno najavljenje trase. Muzičare je pratio defile udruženja ljubitelja fiće i vespe , a zaustavljali su se na Trgu kod Štafete, kod Velikog parka, Plaza šoping centra , na Aerodromu, na platou ispred zgrade Gradske uprave. Za Kragujevčane i goste pevali su solisti Danica Krstić, Miloš Radović, svirali bendovi Tribute to Bijelo dugme, Vesela mašina, KBO, reperi Pabla i Kube i tinejdž sastav Teen 3.

Koncert je ove godine humanitarnog karaktera. Izvođači su se odrekli svog honorara, a novac će biti uplaćen za lečenje malog Gavrila Đurđevića, koji se bori sa spinalnom mišićnom atrofijom. U Pešačkoj zoni tokom celog dana održava se Humanitarna prodaja suvenira Gradske turističke organizacije čijom kupovinom građani daju novac i za lečenje Dušana Ostojića, Sanele Trifunović, Jovane Maksimović i braće Mihajla i Dimitrija.

I ove godine tradicionalni Đurđevdanski dečiji karneval zbog epidemioloških mera ima drugačiji koncept. Gradska turistička organizacija Kragujevac za učenike osnovnih škola i mališane iz predškolskih ustanova raspisala je konkurs za najlepši kostim i masku.  Na e- adresu stručnog žirija fotografije za sve tri kategorije, pojedinačne, porodične i grupne maske pristiglo je preko 80 predloga. Proglašenje pobednika je na programu RTK, a za najlepše organizator je obezbedio poklone.

Vatromet povodom Dana grada predviđen je u 21 čas sa zgrade Gradske uprave.

Post Author: Milan

Ostavi komentar