Dašić : Obezbedićemo uslove svim perspektivnim kompanijama u Kragujevcu

Gradonačelnik Kragujevca, Nikola Dašić i član Gradskog veća za privredu Radomir Erić, posetili su firmu „Unior komponents“ gde su se u razgovoru sa rukovodstvom upoznali sa poslovnim rezultatima, ali i infrastrukturnim problemima u čijem rešavanju će grad posredovati.
Slovenačko preduzeće „Unior komponents“ uspešno posluje u našem gradu već 15 godina. Nastalo je 2005. godine privatizacijom kragujevačke fabrike „Zastava alati“. Proizvodni programa koji čine provlakači i zavarene konstrukcije, našao je primenu u automobilskoj, avio i vojnoj industriji u 18 zemalja sveta.
Unior je ozbiljna kompanija koja u Kragujevcu posluje strateški na dugi rok i to pokazuje kroz svoj konstantan razvoj i ulaganje u opremu, prostor u kome posluje, a pre svega u ljude. Na mene je ostavila utisak informacije da je prosečna zarada nešto preko 800 evra u neto iznosu, što daleko prevazilazi republički prosek i to je rol model kome treba da se teži. Grad će se naći na usluzi privredi, jer privreda je ta koja podiže grad zajedno sa obrazovanjem. Mi moramo da obezbedimo dobre uslove za rad svim perspektivnim kompanijama u Kragujevcu, istakao je gradonačelnik Nikola Dašić, prilikom posete ovoj firmi.
Predstavnici Uniora istakli su da im je za stabilnost procesa proizvodnje najvažnije redovno i kontinuirano snabdevanje energentima kao i pristupna saobraćajnica kako bi kupci i poslovni partneri lakše dolazili do njih.
Ono što od nas Unior komponents očekuje jeste da im obezbedimo uslove u kojima neće zavisiti od infrastrukture, niti od bilo kojih drugih eventualnih mogućih ekscesa koji se mogu desiti pre svega na nivou raspodele električne energije, grejanja. Zbog toga je neophodno da Energetika bude stabilan faktor u celoj ovoj priči, rekao je Dašić.
Direktor preduzeća “Unior komponents”, LJubinkoMijailović izrazio je zadovoljstvo u ime menadžmenta jer je ovo prva zvanična poseta jednog gradonačelnika Kragujevca njihovoj kompaniji.
Ovoj firmi je od trenutka privatizacije ostao problem infrastrukture ili plan detaljne regulacije ovog prostora, kao i nerešen problem statusa Energetike i snabdevanja svih u okruženju, pa i nas. Apsolutno sam uveren da i jedan i drugi zadatak možemo zajedno uraditi do kraja, i da će nakon ovog sastanka sa gradonačelnikom, grad imati volju i uslove da to sprovede. Energenti su nam važni radi stabilnosti procesa rada i pouzdanosti prema kupcima, a infrastruktura zbog kupaca koji dolaze iz celog sveta. Na ovoj lokaciji posluje još pet kompanija koje takođe imaju zahtevne i ozbiljne kupce, rekao je direktor Mijailović.
Branko Bračko, predsednik Nadzornog odbora i član uprave Uniora zahvalio se predstavnicima grada na poseti i nameri da poboljšaju uslove u kojima firma posluje. On je istakao da zaposleni za njega predstavljaju najvažniji resurs i da je ponosan na „Unior komponents“ u Kragujevcu, koja najbolje posluje od 22 kompanije koliko ih ima u grupaciji.

Post Author: Milan

Ostavi komentar