Danas stupaju na snagu nove mere kriznog štaba

Od danas počinje primena nove mere Kriznog štaba – svi ugostiteljski objekti bez obzira na to da li je reč o otvorenim ili zatvorenim objektima mogu da rade do 23 časa.

Biće pooštrena kontrola poštovanja mera i sankcije za nepoštovanje, poručuju nadležni.
Prema poslednjem preseku, u Srbiji je koronavirusom zaražena još 121 osoba, a kovid 19 odneo je još jedan život. Na respiratorima je 20 pacijenata.
Više od polovine novozaraženih je iz Beograda, a zatim slede Kragujevac, Niš, Novi Sad, Loznica, Vranje i Kraljevo.
Epidemiolozi upozoravaju da je poslednjih dana u Srbiji zabeležen porast broja obolelih od koronavirusa. Iako je rizik od obolevanja u Srbiji i dalje jedan od najnižih na nivou Evrope, važno je da se takva situacija održi.
– Zadatak svih nas je da se potrudimo da to održimo, a iskustvo drugih zemalja nam je pokazalo kako ova situacija može brzo da se promeni – navela je zamenica direktora Instituta „Batut“ Darija Kisić Tepavčević.
Krizni štab doneo je novu meru – svi ugostiteljski objekti će bez obzira na to da li je reč o otvorenim ili zatvorenim objektima raditi do 23 časa. Biće pooštrena kontrola poštovanja mera i sankcije za nepoštovanje, jer su jedan od dominantnih načina zaražavanja upravo proslave i žurke.
Pored toga, odlučeno je da se sve sportske manifestacije održavaju bez prisustva publike.

Post Author: Milan

Ostavi komentar