„Crvene dame“ u Novom Sadu nastavljaju oproštajnu turneju

Posle kraćeg predaha, košarkašice Radničkog vraćaju se takmičarskim obavezama, i to gostovanjem ekipi novosadske Vojvodine 021 u utakmici 17. kola Prve ženske lige Srbije, koja je na programu u sredu od 16.30 časova u Sportskoj hali Petrovaradin u Novom Sadu.

Kragujevčanke su se, čini se, uveliko pomirile sa napuštanjem prvoligaškog društva, tako da predstojeće gostovanje u Srpskoj Atini doživljavaju kao neku vrstu usputne stanice na putu ka nižem rangu takmičenja. Porazi od subotičkog Spartaka i Novosadske ŽKA praktično su ugasili i poslednju nadu „crvenim damama“ da mogu do opstanka u eliti, pa će se, sada je već izvesno, košarkašice Radničkog od naredne sezone ponovo nadmetati u drugoligaškoj konkurenciji. Ostaje samo nada da će učenice trenera Saše Milojevića u preostalih šest kola, koliko je ostalo do kraja šampionata, uspeti da upišu barem jedan trijumf, odnosno da neće kraj sezone dočekati sa svim porazima.

Na predstojeće gostovanje odličnoj ekipi Vojvodine 021, koja se ove sezone sa dosta uspeha nadmeće na čak tri fronta i kojoj su bodovi u predstojećem duelu sa Kragujevčankama preko potrebni u daljoj borbi za plej-of, košarkašice Radničkog odlaze sa više nego skromnim ambicijama. Ove dve ekipe su nedavno imale priliku da odmere snage u utakmici osmine finala Kupa KSS, u kojoj su Novosađanke trijumfovale sa ubedljivih 71:42. Rezultat te utakmice, kao i ishod prethodnog prvenstvenog duela u SBB Jezeru, u kome su košarkašice Vojvodine 021 bile još ubedljivije (94:57), jasno ukazuje na razliku u kvalitetu između ova dva tima.

Ono što može da ide u prilog „crvenim damama“ uoči gostovanja u Srpskoj Atini, to je prilično zgusnut raspored Novosađanki, koje su u minulih desetak dana, dok je većina prvoligaških ekipa odmarala i punila baterije za sam finiš sezone, imale obaveze u regionalnoj WABA ligi. Ipak, trener Vojvodine 021 Aleksandar Jovanović ima prilično bogat fond kvalitetnih igračica na raspolaganju, tako da se ovaj „zamor materijala“ sigurno neće previše odraziti na igru njegove ekipe u predstojećoj utakmici. Kragujevčankama preostaje samo da pruže svoj maksimum na terenu i da borbenom i agresivnom igrom pokušaju da što skuplje prodaju kožu favorizovanom domaćinu.

 

Post Author: Milan

Ostavi komentar