Četvrto kolo Šumadijskih zimskih igara održano u Čumiću

Domaćin četvrtog kola Šumadijskih zimskih igara juče je bio Čumić, sa čijim ekipama su se takmičile ekipe iz Botunja i Trmbasa.

U ime grada Kragujevca, pokrovitelja ove manifestacije koja iz nedelje u nedelju okuplja veliki broj meštana sela Šumadije, učesnike i posetioce u Domu kulture u Čumiću, pozdravio je Miroslav Petrašinović, predsednik Skupštine grada.

Grad Kragujevac je nastavio da organizaciono i finansijski pomaže održavanje jedne ovako značajne manifestacije za šumadijsko selo. Šumadijske zimske igre nisu samo prilika za igru i podsećanje na tradiciju i stare običaje već su ovoga puta meštani Čumića i okolnih manjih sela danas imali priliku da obave lekarske preglede i razmene mišljenja i iskustva na poljoprivrednom stručnom savetovanju „Jako selo-jaka Srbija“. Pored takmičarskog dela na kome se ljude zabave, opuste i druže još je značajnije to što lekari Doma zdravlja i Univerzitetskog kliničkog centra dolaze kod njih da ih pregledaju kao i stručnjaci iz Centra za strna žita i razvoj sela da ih savetuju kako bi bili još uspešniji i poljoprivrednoj proizvodnji, poručio je Petrašinović.

Takmičarske ekipe nadmetale su se u kvizu znanja, pletenju, krunjenju kukuruza, rešavanju zagonetki i pantomimi, a za muzički deo programa pobrinuo se Centar za negovanje tradicionalne kulture „Abrašević“.

Domaćin petog kola Šumadijskih zimskih igara sledećeg petka biće selo Poskurice sa čijim će se ekipama nadmetati ekipe sela Velike Pčelice i Resnik.

Post Author: Milan

Ostavi komentar