CETIN novi korisnik državnog data centra u Kragujevcu

Danilo Savić, direktor Data cloud technology doo, i Vladimir Skulić, direktor CETIN doo Beograd, potpisali su ugovor o otvaranju čvorišta i smeštanju CETIN opreme u Državnom data centru u Kragujevcu. Ovom prilikom su tokom obilaska Državnog data centra razgovarali o kapacitetima data centra, potrebama korisnika i daljim planovima za razvoj digitalne infrastrukture.

”Dolaskom CETIN -a u Data centar u Kragujevcu nastavljamo naš put i misiju ka pružanju usluga svim našim korisnicima, sadašnjim i budućim, da mogu da koriste usluge više provajdera telekomunikacionih mreža. Korisnici od danas mogu da izaberu vrhunsku uslugu telekomunikacionih servisa renomiranog regionalnog lidera u ovoj oblasti, čime postižemo dodatnu sigurnost i poverenje naših korisnika.”, izjavio je Savić.

“Smeštanjem opreme u Državni data centar i investiranjem u proširenje optičke mreže do novog čvorišta CETIN je u prilici da pruži svoje usluge svim korisnicima Državnog data centra iz privatnog i javnog sektora. Od jula ove godine CETIN Kancelariji za IT i eUpravu pruža uslugu pristupa internetu i zaštitu od DDoS napada, a očekujemo i druge mogućnosti za saradnju, imajući u vidu ambiciozne planove države za razvoj digitalne infrastrukture.” izjavio je Skulić.

 

Izvor : PC PRESS

Post Author: Milan

Ostavi komentar